Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Altex a colectat 20.000 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice în anul 2021

pressonline.ro
altex electrocasnice

Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, a colectat 20.000 de tone de DEEE în 2021, cu aproape 3.000 de tone mai mult decât anul trecut, potrivit unui comunicat al companiei.

"Reciclarea deşeurilor electrice şi electronice este o prioritate, face parte din politica Altex, încă din vremea când subiectul reciclării nu era ,,la modă" şi nu se vorbea despre el atât de mult ca astăzi. În 2021, am reuşit să depăşim cantitatea colectată anul trecut şi probabil am fi realizat şi mai mult, însă impunerea certificatelor verzi a avut impact atât în vânzări, cât şi implicit, în cele de buy-back. Trebuie să spunem că facem asta cu eforturi mari, logistice, de personal, financiare. Noi asigurăm întreg procesul, de la cele două persoane care ridică deşeul de la client, transportul şi depozitarea acestuia, dar şi bonificarea clientului cu voucher de minimum 150 lei, în cadrul programelor proprii Rabla pentru electrocasnice. Rămânem o companie verde şi susţinem dezvoltarea sustenabilă a comunităţii", a declarat Edvin Abdulachim, director comercial Altex România.

Comparativ, prin Programul naţional Rabla pentru electrocasnice, derulat de AFM, au fost colectate 5.000 de tone de DEEE, potrivit cifrelor estimative. Adică de patru ori mai puţin decât a colectat Altex, într-un an.

Pentru reciclarea echipamentelor electronice şi electrocasnice, Altex colaborează cu ECOTIC, o organizaţie non-profit de colectare şi valorificare a DEEE, singura asociaţie care atinge ţinta de 65%, pe care România şi-a asumat-o în faţa partenerilor europeni, potrivit Agerpres.ro.

Retailerul va continua şi în 2022 campania "Rabla pentru electrocasnice", prin care oferă clienţilor şansa de a renunţa la electrocasnicele vechi, în schimbul unui voucher în valoare de minimum 150 de lei. Astfel, românii au şansa de a înlocui tehnologia veche, cu produse de ultimă generaţie, cu un consum redus de energie şi impact minim asupra mediului înconjurător.

Pentru a intra în posesia voucherului, clienţii trebuie să predea echipamentul vechi din categoria electrocasnicelor mari.

Altex este lider pe piaţa de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în ţară. În aproape trei decenii de la înfiinţare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, în liderul pieţei de produse electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.