Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecare de teren în Nepal - 14 morţi și 10 persoane au fost date dispărute

alunecare teren

O alunecare de teren provocată de ploi torenţiale a ucis cel puţin 14 persoane şi a rănit şapte în vestul Nepalului, au precizat sâmbătă autorităţile în timp ce echipele de salvare efectuau căutări la faţa locului pentru regăsirea altor 10 oameni daţi dispăruţi, informează Reuters.

Salvatorii au scos cadavrele şi răniţii de sub dărâmăturile a cinci case îngropate sub noroi în districtul Achham, la circa 450 de kilometri vest de capitala Kathmandu, a precizat Dan Bahadur Karki, un purtător de cuvânt al poliţiei, informează Agerpres.

Potrivit imaginilor publicate de media locală, salvatorii dădeau la o parte molozul cu mâinile goale în încercarea disperată de a găsi oamenii dispăruţi, care se pare că ar fi fost prinşi sub dărâmături. Oficialii au spus că răniţii au fost transportaţi către cel mai apropiat spital.

Viiturile şi alunecările de teren se petrec frecvent în regiunile muntoase din Nepal în special în timpul precipitaţiilor din sezonul musonic din iunie până în septembrie.

Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 12 sunt date dispărute până la această oră pe întreg teritoriul ţării în urma viiturilor şi alunecărilor de teren, potrivit datelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.