Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Am promis, am făcut!' - Premierul Ciolacu, reacție la intrarea parțială în Schengen, 'după 13 ani de eșecuri și umilințe'

Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat faptul că România va intra în Spațiul Schengen. Este oficial, din martie se ridică granițele aeriene și maritime, a spus șeful guvernului.

Mesajul a fost trimis pe Facebook.

„Am promis, am făcut! Acum este oficial: din martie, se ridică granițele aeriene și maritime și vom putea emite vize Schengen. După 13 ani de eșecuri și umilințe, acest Guvern a pornit un proces care de astăzi este ireversibil”, a anunțat Ciolacu.

Premierul a mai spus că anul viitor vor continua negocierile pentru integrarea în spațiul Schengen și cu granițele terestre.

„Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest proces”, a precizat Marcel Ciolacu.

Austria a confirmat

Austria a confirmat sâmbătă acordul privind Schengen cu România şi Bulgaria, care le va permite călătorilor români și bulgari să fie scutiţi de controlul de frontieră pentru călătoriile pe cale aeriană și maritimă.

Acordul înseamnă că, în viitor, călătorii din România şi Bulgaria nu vor mai fi nevoiţi să se îndrepte spre alte ţări ale UE prin terminale internaţionale. Paşapoartele vor fi verificate la poartă de către companiile aeriene și maritime, cu sprijinul poliţiei.

Vezi și: Klaus Iohannis: 'Decizia privind intrarea în Spațiul Schengen este un prim pas important pe care l-am făcut astăzi!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.