Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Am trecut peste obstacole care pe mulți i-ar fi descurajat!' - Experiența unei paciente care s-a luptat cu infertilitatea

Radu Pop
Sanador
entometrioza

Aproape toate femeile își doresc la un moment dat în viață să devină mame, însă, uneori, acest lucru nu se întâmplă imediat. Astfel, visul unei familii de a avea un copil este mai dificil de realizat, fiind un drum plin de provocări și obstacole.

Pentru multe femei, infertilitatea devine o realitate dureroasă. Aceasta poate fi cauzată de o varietate de factori, cum ar fi, de exemplu, problemele de fertilitate ale ambilor parteneri sau probleme medicale preexistente ale partenerei, precum endometrioza.

Mihaela a fost într-o astfel de situație. După aproape un an în care sarcina nu a apărut, a mers împreună cu soțul său la un control medical la Conf. Dr. Nicolae Poiană, coordonatorul Centrului FIV SANADOR. După o serie de investigații și analize medicale, pacienta a fost diagnosticată cu endometrioză. Tratamentul recomandat de medic a fost o intervenție chirurgicală. După operație, Conf. Dr. Nicolae Poiană a reevaluat starea pacientei și i-a indicat acesteia să înceapă procedurile de fertilizarea in vitro, fiind singura șansă ca Mihaela să rămână însărcinată. Sarcina nu a fost una ușoară, fiind diagnosticată și cu trombofilie, dar a trecut cu bine peste toate.

„Pe durata procesului FIV, domnul Conf. Poiană a fost alături de noi atât din punct de vedere medical, cât și personal, ghidându-ne cu sfaturi și recomandări care ne-au ajutat să trecem mai ușor peste această perioadă. La oricare interacțiune cu dumnealui ne-a insuflat încredere și calm, prin maniera caldă și răbdătoare în care ne-a explicat și a performat întreg actul medical”, povestește Mihaela, actuală mămică.

Fertilizarea in vitro este o tehnică modernă și eficientă de reproducere umană asistată medical, care oferă speranță și bucurie cuplurilor care luptă cu infertilitatea. Procesul implică fertilizarea ovulelor cu spermatozoizii în laborator, pentru a crea embrioni. Ulterior, aceștia sunt transferați în uterul femeii.

Fiind o tehnică complexă, acesta va fi întotdeauna indicată de un medic specializat în reproducere umană asistată. De regulă, indicația pentru o astfel de procedură vine atunci când sarcina nu apare în mod natural după un an de contacte sexuale neprotejate sau după șase luni, dacă partenera are peste 35 de ani. De asemenea, FIV este recomandat și în cazurile în care alte tehnici, precum stimularea ovariană sau inseminarea artificială, nu au avut succes. Prin procedura FIV, Mihaela a reușit să își îndeplinească visul. În prezent, femeia își ține bebelușul în brațe și se bucură de orice moment alături de el.

Centrul FIV SANADOR este cel mai nou și modern centru specializat în reproducere umană asistată medical, locul unde minunile se întâmplă în fiecare zi. La Centrul FIV SANADOR, cuplurile cu probleme de fertilitate care își doresc un copil beneficiază de consiliere pentru alegerea celei mai bune soluții, dar și de îndrumare pe toată durata procesului de reproducere umană asistată. Pe lângă medicii supraspecializați și cu mare experiență de la Centrul FIV SANADOR, alături de aceste cupluri se află întregul personal medical, foarte bine pregătit și empatic.

„Ca orice viitoare mamă am avut unele emoții, dar niciuna dintre ele nu a fost legată de nașterea propriu-zisă, pentru că știam că alături de mine este un medic dedicat și devotat, alături de care am trecut peste obstacole care pe mulți i-ar fi descurajat. Îi mulțumesc domnului Conf. Poiană pentru tot ce a făcut pentru mine și familia mea, care acum este mai numeroasă datorită dumnealui”, încheie, extrem de emoționată, Mihaela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.