Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amantlâc la nivel înalt: fost premier din Cehia riscă 3 ani de închisoare pentru sperjur

ebihoreanul.ro
justitie

Amanta unui fost premier european a ordonat supravegherea soției de către serviciile de informații militare și cazul s-ar putea termina rău pentru cei implicați.

Fostul prim-ministru ceh Petr Necas a fost inculpat pentru sperjur, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a instanţei competente din Praga, relatează DPA. Necas, care face parte din Partidul Civic Democrat (ODS, de opoziţie), este acuzat că a minţit în faţa instanţei în favoarea partenerei sale de atunci, între timp devenită soţie, Jana Necasova.

Cazul are în fundal o afacere de supraveghere care a dus la căderea guvernului conservator al lui Necas în 2013, din cauza urmăririi ilegale a fostei soţii a politicianului, Radka, de către serviciul de informaţii militare. Petr Necas a declarat în instanţă că a comandat operaţiunea de supraveghere în timp ce era prim-ministru. Judecătorii au aflat însă că amanta lui Necas, pe atunci şefa biroului său, a dat ordinul pentru lansarea operaţiunii de supraveghere.

Tribunalul a condamnat-o în primă instanţă pe soţia fostului premier la o sentinţă de trei ani de închisoare cu suspendare, dar aceasta a făcut apel. În ceea ce-l priveşte, dacă va fi condamnat pentru sperjur Necas riscă o condamnare de până la trei ani de închisoare.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție la vestea că Sorina Matei și Andrei Bădin au fost dați afară de la B1 TV: O vomă slugarnică! .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.