Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amănunte șocante în cazul fetelor cu handicap violate de soţul unei asistente maternale din prahova: Când a ieșit la iveală totul

socant

Amănunte șocante în cazul fetelor cu handicap violate de soţul unei asistente maternale din prahova: Când a ieșit la iveală totul

Primele semne de abuz asupra minorelor violate de soţul unei asistente maternale au fost observate de personalul şcolii la care acestea mergeau, fetele fiind scoase din mediul respectiv încă din luna decembrie a anului trecut, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, Corina Nicola.

Conform sursei citate, încă de la primele suspiciuni privind posibilul abuz asupra copiilor, în data de 15 decembrie 2022, s-a intervenit pentru scoaterea lor din mediul respectiv şi au fost anunţate autorităţile competente cu privire la aspectele sesizate, inclusiv Poliţia.

Potrivit procedurilor, situaţia copiilor este monitorizată permanent, direct la domiciliu sau prin vizite la sediul instituţiei şi menţinerea legăturii cu cadrele didactice şi medicale care intră în contact cu aceştia, iar în urma informaţiilor primite de la şcoală a reieşit că una dintre fete are un comportament mai aparte, a precizat Nicola.

Astfel, reprezentanţii DGASPC au mers să verifice informaţia, iar fetiţa a relatat că ar fi fost agresată fizic.

Imediat s-a intervenit pentru scoaterea minorelor din mediul respectiv, fiind identificat un alt asistent maternal pentru ele, acestea fiind incluse în programe de consiliere psihologică specifice, a declarat sursa citată.

Fetiţa cea mare, în vârstă de 16 ani, se afla la familia respectivă de circa un an, iar cealaltă, care are 14 ani, se afla acolo aproximativ două luni.

"Ulterior, la actualul asistent maternal, minorele au început să facă referire şi la un posibil abuz sexual, astfel că din nou au fost informate autorităţile", a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova.

În urma acestor evenimente a fost retras atestatul asistentului maternal profesionist, respectiv soţia bărbatului suspectat că le-a abuzat pe cele două minore

În urma acestor evenimente, a fost retras atestatul asistentului maternal profesionist, respectiv soţia bărbatului suspectat că le-a abuzat pe cele două minore, Corina Nicola precizând că la verificările efectuate anterior la această familie nu au fost semnalate probleme.

Două minore încadrate în grad de handicap ar fi fost violate de un bărbat de 44 de ani, care le avea în plasament, poliţiştii prahoveni efectuând, miercuri, percheziţii la domiciliul acestuia.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în perioada noiembrie-decembrie 2022, persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 44 ani, ar fi violat două minore, cu vârstele de 14, respectiv 16 ani, încadrate în grad de handicap ce necesita o protecţie specială, care se aflau în plasament la acesta.

Poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, într-o comună din judeţul Prahova, la domiciliul suspectului, unde au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Două persoane au fost duse la audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.