Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon a dat 'lovitura' în vânzări în plină pandemie - decizia gigantului: va angaja 100.000 de persoane și va majora salariile angajaților

www.digi24.ro
Amazon

Amazon va angaja 100.000 de persoane în Statele Unite ale Americii pentru a răspunde puternicei creşteri a cumpărăturilor online, generată de pandemia de COVID-19, şi, în plus, va majora salariile personalului din depozite şi distribuţie, relatează agenţia EFE, conform agerpres.ro.

Amazon a anunţat luni că noii angajaţi vor lucra în depozite, centrele de distribuţie şi pentru furnizarea la domiciliu a cumpărăturilor.

Totodată, gigantul din comerţul electronic va majora salariile angajaţilor din depozite şi distribuţie cu 2 dolari/oră în SUA, 2 euro/oră în Europa şi 2 lire/oră în Marea Britanie.

În SUA, Amazon plăteşte minimum 15 dolari pe oră acestor salariaţi. Compania estimează ca majorarea salariilor să o coste 350 milioane de dolari în SUA, Canada şi Europa, până în aprilie.

STIRIPESURSE.RO devine sursă oficială pentru cel mai citat site de statistici la nivel mondial


Amazon a recunoscut că înregistrează întârzieri în trimiterea produselor din cauza cererii mari din ultimele zile, provocate de aglomeraţiile din magazinele fizice, de recomandările autorităţilor de limitare a ieşirilor pe străzi şi de preţul ridicat al produselor.

Amazon a suferit, de asemenea, probleme de aprovizionare în cazul unor produse cu cerere mare.

Compania precizează că, nu numai că va angaja 100.000 de persoane datorită creşterii comenzilor, dar şi pentru a ajuta persoanele din alte sectoare, care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei provocate de COVD-19.

"De asemenea, ştim că multe persoane au fost afectate din punct de vedere economic pe măsură ce salariaţi din domenii precum horeca şi turism şi-au pierdut locul de muncă din cauza crizei", a explicat Dave Clark, vicepreşedinte de Operaţiuni Globale la Amazon, într-un comunicat.

"Vrem ca aceste persoane să ştie că le urăm bun venit în echipele noastre până când lucrurile vor reveni la normal şi angajatorii lor vor putea să îi primească înapoi", a adăugat Clark.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.