Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon investeşte masiv în principalul rival al Tesla

Jeff Bezos

Amazon.com a anunţat vineri că va avea cea mai mare contribuţie la o investiţie de 700 de milioane de dolari în startup-ul producător de vehicule pickup electrice Rivian Automotive, aceasta fiind cea mai importantă investiţie făcută de gigantul comerţului electronic într-o tehnologie care poate reconfigura sectorul auto, transmite Reuters.

Acordul reprezintă un sprijin major acordat de cea mai mare companie de comerţ online din lume pentru tehnologia de vehicule electrice a Rivian.

Amazon speră că Rivian o va susţine la rândul ei în dezvoltarea de vehicule de livrare a mărfurilor care să îi extindă reţeaua de logistică, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

Reuters a relatat marţi că Amazon şi General Motors  discută despre o investiţie în Rivian.

Discuţiile dintre General Motors şi Rivian continuă, iar acordul ar putra fi anunţat ulterior, a anunţat vineri o persoan apropiată situaţiei.

Rivian ar putea fi evaluată în final la 3-4 miliarde de dolari, a sous una dintre surse.

Acordul cu Rivian are loc într-o perioadă în care producătorul american de automobile electrice Tesla încearcă să îşi stabilizeze producţia şi să obţinută profituri consistente cu ajutorul automobilului de serie Model 3.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a spus investitorilor, în august anul trecut, că un vehicul pickup electric este ”probabil favoritul meu pentru viitorul produs” al companiei, dar a vorbit doar în general despre o posibilă lansare, afirmând că se va întâmpla ”imediat după” lansarea automobilului Model Y, a cărui producţie ar trebui să înceapă în 2020.

Rivian intenţionează să înceapă vânzarea camionetei R1T, prezentată în noiembrie, în toamna anului 2020. Compania a fost înfiinţată în 2009 de directorul său general R.J. Scaringe.

O sursă apropiată situaţiei a declarat că directorul general al Amazon, Jeff Bezos, a discutat personal cu fondatorul şi directorul general al Rivian, R.J. Scaringe, vara trecută, pentru a-şi exprima interesul într-o investiţie în compania sa.

Ulterior, Amazon şi-a intensificat investiţiile în sectorul auto, participând la o finanţare de 530 de milioane de dolari în startup-ul Aurora Innovation, specializat de tehnologia de conducere autonomă, anunţată săptămâna trecută.

Obiectivul Rivian este să devină primul producător de vehicule pickup electrice de serie.

Între investitorii actuali ai Rivian se află distribuitorul auto saudit Abdul Latif Jameel, Sumitomo Corp of Americas şi Standard Chartered Bank.

O parte din acţionarii existenţi au participat la runda de finanţare, potrivit Rivian, care a subliniat că intenţionează să rămână o companie independentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.