Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon.com vrea să devină investitor ancoră al Arm, înainte de listarea la bursă a acesteia

magazin amazon

Amazon.com este în discuţii pentru a se alătura altor companii de tehnologie ca investitor important în compania de tehnologie Arm, deţinută de SoftBank Group Corp, înainte de oferta publică iniţială (IPO) a acesteia, potrivit unor persoane familiarizate cu chestiunea, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Potenţiala implicare a Amazon în oferta publică a Arm subliniază importanţa Arm în cloud computing.

Amazon Web Services, afacerea în cloud a gigantului internetului, produce propriul cip de procesare numit Graviton, folosind design-ul Arm.

Arm intenţionează să se coteze la bursa Nasdaq la începutul lunii septembrie, potrivit uneia dintre persoane.

Compania încearcă să strângă de la 8 la 10 miliarde de dolari, a relatat Reuters.

Arm şi Amazon au refuzat să comenteze.

Arm a purtat discuţii cu aproximativ 10 companii de tehnologie, inclusiv Intel, Alphabet şi Nvidia, despre o investiţie înainte de IPO. Aceşti investitori nu ar câştiga niciun loc în consiliu sau control, potrivit surselor.

Arm speră că aducerea la bord a investitorilor anchoră îi va consolida legăturile cu clienţii de top şi va spori atractivitatea ofertei sale publice de acţiuni, a spus una dintre surse.

Listarea la bursă este aşteptată să fie un avantaj foarte necesar pentru SoftBank, care încearcă să-şi schimbe masivul Vision Fund, după ce multe dintre pariurile sale pe startupurile tehnologice nu au reuşit.

SoftBank vrea să listeze Arm de când acordul său de vânzare a designerului de cipuri către Nvidia, pentru 40 de miliarde de dolari, s-a prăbuşit anul trecut din cauza obiecţiilor din partea autorităţilor de reglementare antitrust din SUA şi Europa.

De atunci, afacerile Arm s-au descurcat mai bine decât industria mai largă a cipurilor datorită concentrării sale pe serverele centrelor de date şi computerele personale, care generează plăţi de redevenţe mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.