Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada României în Republica Moldova deplânge moartea scriitorului Nicolae Dabija

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a transmis vineri un mesaj de condoleanţe după moartea scriitorului basarabean Nicolae Dabija. "Cu o imensă durere in suflet am aflat de trecerea la cele sfinte a marelui scriitor Nicolae Dabija. Literatura română este în lacrimi. Condoleanţe familiei îndoliate!', a scris ambasadorul pe pagina personală de Facebook, informează Agerpres.

Un mesaj de condoleanţe a fost transmis şi pe pagina de Facebook a Ambasadei României la Chişinău. "Cu durere am aflat de trecerea la cele veşnice a marelui scriitor Nicolae Dabija, personalitate marcantă a literaturii române, o voce puternică ce a avut un rol important în lupta de renaştere naţională din Republica Moldova de la sfârşitul anilor '80 şi în anii care au urmat", se spune în mesaj.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

"Literatura română şi spaţiul românesc suferă o grea pierdere prin decesul marelui scriitor Nicolae Dabija, cel care a ales ca armă peniţa şi cuvântul în lupta pentru restabilirea adevărului istoric. Ambasada României în Republica Moldova transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu sa-l odihnească!', adaugă postarea de pe Facebook a Ambasadei României de la Chişinău.

Nicolae Dabija a murit vineri dimineaţa, la vârsta de 72 de ani, după ce a dezvoltat o formă foarte agresivă de COVID-19. El fusese internat în spital cu câteva zile înainte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.