Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA, mesaj de ULTIMĂ ORĂ despre incidentul de la Huşi: 'Solicităm aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac'

www.jewishfed.ro
Cimitir Evreiesc Huși

Ambasada SUA în România reacţionează la incidentul petrecut în cimitirul evreiesc din Huşi, unde mai multe monumente funerare au fost vandalizate. Ambasada transmite, prin intermediul paginii de Facebook, solicitarea de tragere la răspundere a celor vinovaţi.

"Ambasada SUA în România condamnă fără echivoc recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi. Distrugerea a zeci de morminte evreieşti este nu doar un atac împotriva comunităţii evreieşti, ci şi un atac împotriva diversităţii întregii societăţi româneşti. Suntem alături de familiile de evrei în cazul cărora mormintele celor dragi au fost profanate. Solicităm aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac", se precizează pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA.

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre pielea de pe carnea de pui: Ce ne spun specialiştii

Anterior, în cursul zilei de vineri, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat autorităţilor competente acţiuni ferme pentru sancţionarea manifestărilor antisemite, subliniind că acestea "aduc atingere securităţii cetăţenilor români şi patrimoniului cultural, precum şi valorilor şi principiilor asumate de statul român".

Peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huși, județul Vaslui, au fost vandalizate, reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic solicitând autorităților române să ia toate măsurile pentru a-i pedepsi pe cei vinovați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.