Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti: 'Întreprinderile franceze caută mână de lucru calificată, ingineri. Întreprinzătorii caută mână de lucru francofonă'

presidency.ro
Iohannis Michele Ramis

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a declarat joi, la Sibiu, că investitorii francezi sunt din ce în ce mai interesaţi să vină în România, însă ea a adăugat că lipsa autostrăzilor de la noi reprezintă "un handicap destul de mare", pe care speră să îl putem rezolva cu ajutorul banilor europeni, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Viorica Dăncilă, despre dezvoltarea UE - Încrederea oamenilor se poate pierde într-o clipă

"Este adevărat că Franţa este din ce în ce mai interesată să investească în România pentru că România are atu-uri pentru investitorii francezi care vin aici. Există o tradiţie industrială în România. Din punct de vedere geografic, România este foarte bine situată. (...) Întreprinderile franceze caută mână de lucru calificată, ingineri. Întreprinzătorii caută mână de lucru francofonă, oameni care vorbesc limba franceză, calificaţi, pentru a lucra în întreprinderile lor. Cunoaşterea limbii franceze ajută şi pentru a fi angajaţi aici, de către întreprinderile franceze, dar şi să lucreze în afară în întreprinderi franceze sau francofone", a spus ambasadoarea Michele Ramis.

Potrivit acesteia, lipsa autostrăzilor din România "este o problemă dificilă, un handicap destul de mare".

"Este o problemă dificilă, un handicap destul de mare, dar cu toate acestea rămâneţi atractivi. Sperăm ca fondurile europene să fie utilizate pentru ameliorarea infrastructurii, este un punct slab, dar sperăm să fie ameliorat prin utilizarea fondurilor europene", a mai afirmat Michele Ramis.

Ambasadoarea Franţei în România a vizitat, joi, Şcoala "Radu Selejan" din municipiul Sibiu, unde urmează să se înfiinţeze din toamnă o clasă cu predare intensivă a limbii franceze.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.