Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadori străini, primiţi la Cotroceni cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit miercuri, 11 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Paul McGarry, ambasador agreat al Republicii Irlanda, domnul Philippe Henri Pierre Corneil Benoit, ambasador agreat al Regatului Belgiei, domnul Roelof Sander van Ees, ambasador agreat al Regatului Țărilor de Jos, doamna Therese Hydén, ambasador agreat la Regatului Suediei, și pe doamna Lea Stančič, ambasador agreat al Republicii Slovenia.

Președintele României a urat ambasadorilor bun-venit la post și mult succes, asigurându-i de întregul sprijin al autorităților române în îndeplinirea mandatelor lor.

În cadrul discuției cu domnul Paul McGarry, ambasadorul Republicii Irlanda, Președintele României a evidențiat cooperarea foarte bună româno-irlandeză, inclusiv la nivel european. Cei doi interlocutori au evidențiat contribuția pozitivă a comunității românești la dezvoltarea societății irlandeze, precum și aportul companiilor din Irlanda prezente în România la dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări. A fost, abordat, totodată subiectul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu implicațiile pe care acest proces le creează la nivel european. Ambasadorul Irlandei a exprimat apreciere pentru solidaritatea remarcabilă a UE în acest dosar, inclusiv pentru sprijinul României.

Cu prilejul întrevederii cu domnul Philippe Henri Pierre Corneil Benoit, ambasadorul Regatului Belgiei, Președintele Klaus Iohannis a accentuat foarte bunele relații de cooperare existente între România și Belgia și dorința intensificării și diversificării acestora, inclusiv în plan economic. Cei doi interlocutori au evidențiat faptul că în Belgia se află o comunitatea românească bine integrată, în creștere, care își aduce o contribuție pozitivă la dezvoltarea economiei belgiene și la relațiile dintre cele două state. Ambasadorul Philippe Henri Pierre Corneil Benoit a salutat organizarea Festivalului Internațional de Artă Europalia, la Bruxelles, care, în acest an în care aniversează 50 de ani de existență, are România ca invitat de onoare. La rândul său, Președintele României subliniat importanța participării țării noastre la acest festival și oportunitatea deosebită oferită de promovare a culturii românești în Belgia și de stimulare a relațiilor bilaterale în general.

Citește și: PER: Victor Ponta se transformă în ‘mama răniților' la nevoie

În cadrul primirii domnului Roelof Sander van Ees, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Președintele Klaus Iohannis a salutat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale, în special în ceea ce privește relația economică. La rândul său, ambasadorul van Ees a evidențiat prezența economică importantă a investitorilor olandezi în economia românească și dorința de a stimula mai departe creșterea dimensiunii economice a relației bilaterale. Ambasadorul Roelof Sander van Ees a felicitat România pentru succesul înregistrat pe perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene, cu o mențiune specială pentru domeniul securității cibernetice, de interes pentru partea olandeză. Ambasadorul Olandei a transmis, totodată, condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești suferite recent de România în Afganistan.

Cu prilejul întrevederii cu doamna Therese Hydén, ambasadorul Regatului Suediei, Președintele României a exprimat interesul pentru intensificarea relațiilor dintre cele două țări. În context, cei doi interlocutori au evidențiat o serie domenii comune de interes, deja consacrate, printre care securitatea, schimbările climatice și Vecinătatea Estică. Ambasadorul Regatului Suediei a apreciat abordarea fermă a Președintelui Klaus Iohannis în problematica statului de drept și luptei anticorupție, respectiv a egalității de gen, precum și în ceea ce privește combaterea rasismului și antisemitismului. Președintele României a subliniat faptul că în Suedia se află o comunitate românească în general bine integrată și cu o contribuție pozitivă în societatea suedeză. Ambasadorul Regatului Suediei a felicitat țara noastră pentru succesul înregistrat pe perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul discuției cu doamna Lea Stančič, ambasadorul Republicii Slovenia, Președintele Klaus Iohannis a salutat intensificarea dialogului politic la cel mai înalt nivel, atât în plen bilateral, cât și regional, cel mai recent exemplu fiind participarea Președintelui României la Summitul Inițiativei celor Trei Mări care a fost găzduit de Slovenia în luna iunie a acestui an. În context, Ambasadorul Republicii Slovenia a mulțumit în mod deosebit României pentru sprijinul oferit pentru organizarea Summitului din Slovenia, bazat pe experiența dobândită în organizarea Summitului de succes de la București, găzduit de Președintele Klaus Iohannis în septembrie 2018. A fost exprimat de asemenea interesul pentru intensificarea relațiilor economice bilaterale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.