Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul american la Berlin ACUZĂ Germania că A INSULTAT Statele Unite ale Americii în disputa legată de Huawei

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Recente declaraţii ale Berlinului cu referire la China sunt 'o insultă la adresa Statelor Unite', a afirmat ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, într-un comunicat care a circulat intens luni, în contextul disensiunilor legate de autorizarea sau nu de către Germania a gigantului chinez Huawei de a participa la construirea reţelei sale 5G, transmite dpa.

'Recentele afirmaţii ale unor oficiali germani de rang înalt potrivit cărora Statele Unite sunt echivalentul Partidului Comunist Chinez sunt o insultă la adresa miilor de militari americani care ajută la asigurarea securităţii Germaniei', precum şi la adresa 'milioanelor de americani angajaţi faţă de o alianţă occidentală puternică', a scris ambasadorul Richard Grenell.

Citește și: Poliţia elenă a creat, în premieră, un serviciu special împotriva violențelor domestice: 'Femeile să denunțe această problemă'

Ministrul german ale economiei, Peter Altmaier, a făcut anterior, într-o emisiune de televiziune, o comparaţie între SUA şi China, declarând că Berlinul nu a impus un boicot după dezvăluirile despre spionarea de către Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA a convorbirilor de telefonie mobilă din Germania.

'Statele Unite cer, la rândul lor, companiilor lor să transmită informaţii ce ar putea fi folosite în lupta împotriva terorismului', a adăugat Altmaier.

SUA se tem că Huawei va fi obligat să transmite date către guvernul de la Beijing.

Sâmbătă, la conferinţa sa anuală, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), principalul partid de guvernământ, a stabilit că Germania nu vor exclude neapărat Huawei de la licitaţiile pentru construirea reţelei 5G.

Membrii CDU au votat, cu o largă majoritate, că furnizorii vor fi consideraţi de încredere doar dacă 'îndeplinesc în mod demonstrabil o listă de condiţii de securitate clar definite'.

Delegaţii la conferinţă au convenit că această listă ar trebui să interzică posibilitatea oricărei influenţe externe asupra infrastructurii 5G a Germaniei.

SUA au avertizat în mod ferm de mai multă vreme Berlinul în legătură cu autorizarea Huawei de a participa la extinderea reţelei germane de telecomunicaţii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.