Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Franței - mesaj de mulțumire către români

francois saint paul

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, a transmis, joi, un mesaj de multumire românilor pentru solidaritatea de care au dat dovada în momentele de grea încercare pentru tara sa, în urma atacului terorist de la Charlie Hebdo, din ianuarie 2015.

'Franta si francezii din România îsi amintesc cu mare emotie de solidaritatea de care au dat dovada românii, care ne-au trimis sute de mesaje de sprijin, care au venit la Ambasada Frantei pentru a scrie în cartea de condoleante, pentru a aprinde lumânari sau a aduce flori în memoria victimelor. Multumesc în special sefului statului român, domnul Klaus Iohannis, care a participat la Marsul Solidaritatii din 11 ianuarie 2015, de la Paris. Acest sprijin, reînnoit la fel de puternic, într-un alt moment tragic al istoriei noastre, pe 13 noiembrie 2015, este, mai întâi de toate, o sustinere, o împartasire a valorilor promovate de Franta - Libertate, egalitate, fraternitate - valori europene, cu valente universale', a afirmat Saint-Paul în mesajul sau, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de catre Ambasada Frantei.

Personalul Ambasadei, reprezentanti ai asociatiilor franceze si înalti reprezentanti ai autoritatilor si ai societatii civile din România au tinut, joi, un moment de reculegere lânga drapelul francez, în memoria victimelor atentatelor care au avut loc la Paris în 2015.

Ambasada aminteste ca, în aceste zile, în Franta au fost organizate mai multe ceremonii în memoria victimelor atentatelor care au avut loc anul trecut.

'Pe 7 ianuarie, seful statului francez se va adresa fortelor de ordine la sediul Prefecturii Politiei din Paris, acelasi loc în care anul trecut a adus un omagiu celor trei politisti ucisi în atentatele din ianuarie 2015. Fortele de ordine pariziene au fost îndelung aplaudate la Marsul Solidaritatii din 11 ianuarie pentru curajul si devotamentul lor. Sâmbata, 9 ianuarie, presedintele Francois Hollande va participa la o ceremonie organizata de Consiliul reprezentativ al institutiilor evreiesti din Franta, care va avea loc în fata supermarketului Cacher. La ceremonie sunt, de asemenea, invitati prim-ministrul Manuel Valls si ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve', se arata în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, duminica, în Place de la Republique din Paris, peste o mie de persoane, familii ale victimelor, martori sau supravietuitori ai atacurilor din ianuarie si noiembrie 2015, sunt asteptate sa aduca un omagiu colectiv alaturi de autoritatile franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.