Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Franţei: Fără o administraţie locală puternică nu se pot folosi bine fondurile europene

ambasadorul frantei

Ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul, consideră că o provocare pentru zonele rurale este mobilizarea fondurilor europene care trebuie să servească dezvoltării, susţinând că dezvoltarea rurală şi o utilizare eficientă a fondurilor europene nu se pot face fără o administraţie puternică.

Francois Saint-Paul a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la manifestarea "Întâlnirile europene din Transilvania”, desfăşurată la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), că întărirea capacităţii administrative trebuie să rămână o prioritate pentru dezvoltarea competenţelor agenţiilor locale direct responsabile de implementarea politicilor publice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Una dintre provocările pentru zonele rurale din România este mobilizarea fondurilor structurale care trebuie să servească direct dezvoltării, nu numai a infrastructurii, dar şi a sectoarelor economice şi serviciilor. Colaborarea cu agenţiile de dezvoltare regională este primordială. Dezvoltarea rurală şi o mai bună utilizare a fondurilor europene nu vor putea fi asigurate fără a avea o administraţie publică puternică, profesionistă şi eficientă la nivel local. Acesta este motivul pentru care cred că întărirea capacităţii administrative trebuie să rămână o prioritate pentru dezvoltarea competenţelor agenţiilor locale direct responsabile de implementarea politicilor publice”, a spus Saint-Paul, citat de Mediafax.

La eveniment au mai participat rectorul USAMV, Doru Pamfil, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, subprefectul Dan Codrean. "Întâlnirile europene din Transilvania” au ca temă "Ruralitate şi inovaţii”, manifestarea urmând să continue joi la Târgu Mureş şi vineri la Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.