Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul iranian, 'urecheat' la Londra pentru scurta reținere a reprezentantului diplomatic britanic la Teheran

The Guardian
Westminster

Guvernul Marii Britanii l-a convocat luni pe ambasadorul iranian la Londra pentru a protesta față de reținerea, pentru scurt timp, a reprezentantului diplomatic britanic la Teheran, în cursul manifestațiilor după doborârea avionului ucrainean de pasageri, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

"Este o încălcare inacceptabilă a Convenției de la Viena și trebuie investigată", a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

"Căutăm să obținem asigurări complete din partea guvernului iranian că asta nu se va mai întâmpla vreodată", a adăugat oficialul britanic.

Citește și: A murit Cristina Țopescu

Ambasadorul britanic, Robert Macaire, a fost reținut sâmbătă, pentru mai mult de o oră, după care a fost eliberat. Incidentul s-a produs în cursul manifestațiilor față de doborârea avionului. Protestatarii au scandat sloganuri împotriva ayatollahului Ali Khameneni, liderul suprem al Iranului.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.