Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell: 'Angajamentul şi acţiunile acestei ţări peste hotare sunt impresionante

paul brummell

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a felicitat România, miercuri, pentru contribuţia în domeniul apărării şi securităţii, spunând că angajamentul şi acţiunile ţării noastre peste hotare sunt impresionante. Brummell a mai spus că România este printre puţinele ţări care respectă angajamentul faţă de NATO, oferind 2 la sută din PIB în domeniul apărării şi a adăugat Marea Britanie are cele mai multe echipe comune de investigare cu România, cele două ţări având o colaborare strânsă pentru combaterea terorismului.

„(...) Şi mai impresionante au fost angajamentul şi acţiunile României peste hotare. Românii au servit cu distincţie în locuri precum Afganistan şi Balcanii de Vest. Din păcate, s-a plătit un preţ pe care nu îl putem uita niciodată. Pe scurt, felicit şi apreciez profund contribuţia României pentru apărare şi securitate”, a declarat ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, în cadrul evenimentului „Apărarea şi securitatea Europei: Marea Britanie şi România după Brexit”, organizat de Ambasada britanică, precizând că ţara noastră este printre puţinele ţări care şi-au respectat angajamentul faţă de NATO prin alocarea a 2 la sută din PIB în domeniul apărării.

Ambasadorul a mai spus că Marea Britanie are cele mai multe echipe comune de investigare cu România, cele două ţări având o colaborare bună în combaterea terorismului şi a subliniat importanţa continuării cooperării în domeniul apărării şi securităţii.

De exemplu, anul trecut, cooperarea între forţele de ordine româneşti şi cele britanice a rezultat în destructurarea unei grupări de crimă organizată care a fost angrenată în traficul de cetăţeni români în scopul exploatării sexuale în Marea Britanie, a spus el.

"(...) Este vital să investim în această relaţie, iar acest an a fost un punct de referinţă pentru cooperarea noastră în acest domeniu. Peste 1.000 de trupe britanice au participat la exerciţiul NATO de anul acesta. Două distrugătoare Royal Navy Type 45 au ancorat în portul Constanţa, Patru avioane RAF Typhoon s-au aflat pe teritoriul României timp de patru luni pe perioada verii pentru a supraveghea spaţiul aerian românesc ca parte a măsurilor NATO de descurajare”, a explicat ambasadorul Marii Britanii, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.