Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti ia poziţie: Ce spune despre corupţia din ţara noastră

paul brummell

România a făcut eforturi mari pentru a combate corupţia, dar mai are de lucrat pentru a finaliza reformele din ultimii ani, a declarat marţi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. "România, alături de partenerii săi internaţionali, a făcut eforturi mari pentru a combate corupţia. România a intrat în Uniunea Europeană cu promisiunea de a lupta pentru o societate mai curată şi mai puţin coruptă. Aceasta se reflectă în MCV, prin care se angajează să reformeze sistemul judiciar, să combată corupţia la toate nivelurile şi să stabilească o Agenţie de Integritate. România a făcut progrese majore în toate aceste aspecte, dar mai are mult de lucrat pentru a finaliza reformele din ultimii ani", a subliniat Paul Brummell, în cadrul unui eveniment organizat de europarlamentarul Monica Macovei, dedicat tematicii anticorupţiei în sectorul privat.

Ambasadorul britanic a adăugat că un pas important îl reprezintă adoptarea de către Executivul de la Bucureşti a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru următorii patru ani de zile, document care, a spus el, se concentrează pe "o mai mare transparenţă şi măsuri de creştere a integrităţii în instituţiile publice, dar şi o atenţie mai mare acordată educaţiei în spiritul anticorupţiei". Brummell a subliniat că Marea Britanie are adoptată din 2010 o Lege anti-mită, care introduce, printre altele, sancţiuni pentru companii în cazul în care se constată "eşecul de a preveni corupţia care are loc în numele companiei". El a adăugat că Marea Britanie încurajează autorităţile din România să dezbată şi să adopte cele mai eficiente modele de prevenire şi combatere a corupţiei. "Sunt convins că Marea Britanie este şi poate fi în continuare un prieten şi un partener de încredere al României, pentru progresul necesar în direcţia dorită de majoritatea cetăţenilor săi", a spus ambasadorul britanic la Bucureşti.

La dezbatere au participat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, experţi străini în lupta anticorupţie, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai Camerei de Comerţ Britanico-Române (BRCC), conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.