Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Olandei critică votul în cazul deputatului Mădălin Voicu

grubacic olanda

Ambasadorul Olandei în România, Stella Ronner Grubacic, a declarat că imunitatea parlamentară nu ar trebui folosită ca un scut de protecție, răspunzând la o întrebare despre votul din Parlament în cazul deputatului Mădălin Voicu.

„În ceea ce privește imunitatea parlamentarilor aș dori să spun că, desigur, nu comentăm cazuri individuale, dar ar trebui reamintit că fiecare este egal în fața legii și de aceea chestiunea imunității ca atare nu ar trebui folosită de către parlamentari ca un scut în spatele căruia să se poate ascunde”, a declarat ambasadorul Olandei, potrivit Agerpres.

Această reacție privind rezultatul votului din Parlament în cazul lui Mădălin Voicu nu este, din păcate, singura. Și ambasada SUA în România a transmis în această dimineață un punct de vedere asemănător, criticând scutul făcut de parlamentari în jurul celor cercetați pentru fapte de corupție.

„Deși nu comentăm cazuri individuale, un principiu de bază al democrației este că toți oamenii sunt egali în fața legii. Nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară pentru a-i proteja pe indivizi de responsabilitate. Investigațiile în cazurile de corupție ar trebui să fie lăsate să se desfășoare, astfel încât justiția să se poată realiza în mod corespunzător”, se precizează în comunicatul ambasadei SUA.

Citiți și: Mădălin Voicu nu poate fi reținut sau arestat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.