Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României, decorat cu una dintre cele mai prestigioase decoraţii franceze

Inaintea plecării din Franţa, ambasadorul român la Paris a primit una dintre cele mai prestigioase decoraţii franceze. Bogdan Mazuru a fost decorat cu  « Crucea de Mare ofiţer al Ordinului naţional al Meritului ». Este una dintre cele mai prestigioase medalii oferite de statul francez.

Ordinul naţional al Meritului a fost creat în urmă cu o jumătate de secol la iniţiativa generalului de Gaulle pentru a recompensa « meritele distinse » aduse naţiunii franceze, scrie rfi.ro. Ceremonia de la Quai d’Orsay - Ministerul francez de externe - a fost condusă  de Harlem Désir. Secretarul de stat francez la afacerile europene a reamintit pe scurt istoria relaţiilor franco-române, dar a vorbit şi despre viitor. In 2018, la Paris, va fi organizat un sezon cultural franco român, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la crearea României moderne. Un proiect în care Bogdan Mazuru s-a implicat puternic, după cum spune oficialul francez.

« Stiu cât de mult v-aţi implicat personal pentru a da naştere acestui frumos proiect. In toate aceste domenii, dragă Bogdan, v-aţi impus foarte repede ca un interlocutor foarte apreciat aici la Ministerul francez de externe. Aţi participat de o manieră strălucită la aprofundarea relaţiei franco-române. Cunoaşterea precisă a ţării noastre v-a permis repede să deveniţi o personalitate apreciată a vieţii pariziene. Excelenta stăpânire a limbii franceze arată ataşamentul pe care-l purtaţi faţă de Franţa şi cultura ei. Dacă sunteţi un excelent ambasador, acest lucru se datorează şi pentru că aţi ştiut să fiţi şi ambasadorul moştenirii noastre comune şi a proiectului european care ne reuneşte. Plecaţi de aici cu o bucăţică din Franţa, dar şi lăsaţi aici un pic, ba chiar mai mult din România pentru că urma pe care aţi trasat-o, legăturile pe care le-aţi ţesut, proiectele pe care le-aţi susţinut, imaginea României pe care aţi purtat-o vor rămâne în inimile noastre şi întotdeauna veţi fi la Dvs acasă aici la Paris » a precizat Harlem Désir.

Vizibil emoţionat de acest omagiu, rareori auzit din partea unui înalt oficial francez la adresa unui reprezentant al României, ambasadorul Bogdan Mazuru a mulţumit gazdei sale.

« A fi ambasador este întotdeauna o onoare. Pentru un ambasador român însă, a-şi reprezenta ţara în Franţa este o onoare dublă, un privilegiu şi o şansă extraordinară pentru că între România şi Franţa există o relaţie foarte specială. Regret foarte mult că părăsesc Parisul şi de aceea, ca în diplomaţie, nu am să vă spun adio ci pe curând » a declarat ambasadorul României la Paris.

Misiunea lui Bogdan Mazuru în Franţa se încheie aşadar peste câteva zile. Ambasadorul român a fost recent numit în acelaşi post în Austria.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.