Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei în SUA cere să se înceteze utilizarea drepturilor omului în jocurile geopolitice: 'Protecția lor nu este apanajul exclusiv al Occidentului'

 Anatoli Antonov

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a cerut să se înceteze ca drepturile omului să mai fie utilizate în jocurile geopolitice. Drepturile omului nu ar trebui să devină un instrument al jocurilor geopolitice, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, într-un interviu acordat revistei 'Newsweek', în ajunul celui de-al doilea 'Summit for Democracy 2023', organizat de Casa Albă.

'Sunt convins că trebuie să înceteze încercările de a folosi doctrina drepturilor omului pentru jocurile geopolitice, care subminează suveranitatea statelor, precum și de a justifica dominația lor politică, financiară, economică și ideologică', a spus Antonov, conform Rador.

Diplomatul a criticat și încercările Washingtonului de a exporta democrația americană în alte țări, menționând că 'protecția drepturilor omului nu este apanajul exclusiv al Occidentului'.

'Democrația nu este construită după modele, ci este un produs al dezvoltării interne a unei societăți. Am văzut consecințele catastrofale ale încercărilor de a exporta cu forță democrația americană în Irak, Libia și Afganistan', a subliniat el.

Administrația președintelui american, Joe Biden, intenționează să organizeze 'Summit for Democracy 2023', la sfârșitul lunii martie.

Lideri din 121 de țări au fost invitați să participe la aceasta, cu opt mai mulți faţă de prima ediţie din 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.