Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Haga, chemat să dea explicaţii la MAE olandez

Ambasadorul Rusiei la Haga a fost convocat vineri la MAE olandez, în urma criticilor exprimate de Moscova după publicarea raportului final privind doborârea avionului Boeing 777 malaezian pe 17 iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei, relatează agenţia DPA.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

Concluzia raportului întocmit de o echipă internaţională condusă de Olanda ţara de unde provin 193 din cele 298 de victime ale accidentului, este că avionul a fost lovit de o rachetă antiaeriană de tipul Buk adusă din Rusia în zona de conflict controlată de rebelii proruşi, respectivul sistem antiaerian fiind ulterior transportat înapoi în Rusia.

Rusia a calificat imediat documentul drept 'părtinitor şi motivat politic' şi a negat din nou că separatiştii proruşi din estul Ucrainei ar fi doborât avionul, acuzând în schimb armata ucraineană.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

În replică, ministrul olandez de externe, Bert Koenders, a declarat vineri că 'criticile nefondate împotriva investigatorilor sunt inacceptabile', întrucât pun la îndoială integritatea, profesionalismul şi independenţa investigatorilor, el insistând că echipa de experţi şi-a desfăşurat activitatea fără să fie influenţată în vreun fel.

Totuşi, Rusia a răspuns pozitiv demersului MAE olandez, purtătorul de cuvânt al Kremlinului menţionând că 'dialogul este întotdeauna bun'.

Citeşte şi: Kovesi, reacție la amenințările lui Traian Băsescu

Investigaţia legată de doborârea cursei MH17 a fost efectuată de o echipă autorizată printr-o rezoluţie a ONU şi alcătuită din experţi olandezi, ucraineni, malaezieni, austrieci şi belgieni. Probele strânse vor putea fi prezentate în viitor în faţa unui tribunal. Parchetul olandez a identificat şi circa o sută de persoane care ar putea fi implicate în atacul asupra avionului malaezian, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.