Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Washington a respins articolele din presa SUA privind încercările Rusiei de a-i convinge pe americani să nu se vaccineze

The Moscow Times
Anatoly Antonov

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a calificat drept nefondate acuzațiile formulate la adresa Rusiei, cum că Moscova încearcă să submineze campaniile de vaccinare din unele țări. În opinia diplomatului, publicarea în mass media americane a unor informații pe această temă poate fi explicată doar prin ”rusofobia înrădăcinată în societatea” Statelor Unite, relatează agenția TASS.

Jurnaliștii l-au rugat pe Antonov să comenteze apariția în anumite mijloace de informare în masă din Statele Unite a unor articole despre o presupusă încercare a Rusiei de a-i convinge pe americani să nu se vaccineze împotriva coronavirusului. ”Astfel de insinuări nu au nimic în comun cu realitatea. Rusia s-a pronunțat întotdeauna pentru stabilirea unei cât mai ample colaborări internaționale în lupta împotriva infecției”, a spus Antonov, a cărui declarație este postată pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice a Rusiei la Washington.

”În ceea ce privește acuzațiile nefondate împotriva noastră de încercare de a ”submina” campaniile de vaccinare în anumite țări, le putem explica doar prin rusofobia înrădăcinată în societatea americană. Aș dori să cred că reporterii din SUA vor înțelege, totuși, că principala misiune a jurnalismului este aceea de a oferi publicului informații verificate, nu de a transmite bârfe și speculații”, a adăugat Antonov.

”Rusia s-a pronunțat întotdeauna pentru stabilirea unei ample colaborări internaționale în lupta împotriva infecției”, a subliniat diplomatul. ”În condiții de pandemie importante sunt eforturile comune de extindere a procesului de imunizare. Trebuie ca împreună să fie rezolvată problema accesului și a distribuției echitabile a mijloacelor de protecție și de prevenire a noii infecții cu coronavirus. Țara noastră este pregătită să lucreze în acest sens cu toți partenerii, inclusiv cu Statele Unite”, a adăugat ambasadorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.