Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA în China, ținta unui atac cibernetic. Beijingul a reacţionat la scurt timp: 'Această poziţie este clară şi consecventă'

www.reuters.com
Nicholas Burns

Hackeri având legături cu Beijingul au accesat contul de e-mail al ambasadorului SUA în China, Nicholas Burns, într-o operaţiune de spionaj concepută pentru a compromite cel puţin câteva sute de mii de adrese de e-mail individuale ale angajaţilor guvernului Statelor Unite, a relatat joi cotidianul american Wall Street Journal (WSJ), citat de Reuters.

În cadrul acestei operaţiuni de spionaj cibernetic, dezvăluită anterior în această lună de Microsoft, o altă ţintă a fost Daniel Kritenbrink, asistent pentru Asia de Est al secretarului de stat american Antony Blinken, conform unor surse apropiate acestui dosar.

Întrebat în legătură cu ''spargerea'' conturilor de e-mail ale celor doi diplomaţi, Departamentul de Stat american s-a rezumat la a declara doar că este în desfăşurare o anchetă privind o operaţiune de spionaj.

Înaintea publicării acestor informaţii de WSJ, Kritenbrink a fost întrebat în timpul unei audieri în Congresul SUA dacă poate exclude că adresele de e-mail ale sale sau ale personalului său au fost ţinta acţiunilor de spionaj semnalate de Microsoft.

''Nu pot face comentarii despre o investigaţie care este în desfăşurare, efectuată de FBI, dar nu, nu exclud'' această posibilitate, a răspuns Daniel Kritenbrink.

Beijingul a reacţionat la scurt timp. ''China se opune ferm atacurilor şi furturilor cibernetice în toate formele şi le combate. Această poziţie este clară şi consecventă'', a declarat Liu Pengyu, purtător de cuvânt al ambasadei Chinei la Washington, într-un răspuns la o solicitare din partea Reuters.

''Identificarea sursei atacurilor cibernetice este o chestiune tehnică complexă. Sperăm că părţile vizate vor adopta o atitudine responsabilă şi profesionistă şi nu vor face speculaţii şi acuzaţii neîntemeiate'', a adăugat reprezentantul Chinei.

Săptămâna trecută, grupul Microsoft a anunţat că hackeri chinezi încercaseră să acceseze e-mail-uri ale unor agenţii guvernamentale ale SUA şi ale altor clienţi.

Adam Hodge, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, a spus că o intruziune în sistemul de securitate cloud al Microsoft a afectat ''sisteme neclasificate'', fără a oferi alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.