Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA în Republica Moldova: Vlad Plahotniuc nu mai are şanse să se întoarcă în Statele Unite ale Americii

Ambasada SUA în Republica Moldova
Dereck J. Hogan

Vlad Plahotniuc nu mai are şanse să se întoarcă în Statele Unite ale Americii din cauza implicării sale în scheme de corupţie masivă.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a declarat Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova, într-un interviu acordat pentru Europa Liberă.

Diplomatul consideră că organele de aplicare a legii din Moldova au posibilitatea să-l reîntoarcă acasă, pentru ca acesta să răspundă în faţa legii.

"Este important ca Republica Moldova şi, mai ales, Procuratura, organele de drept să facă tot ceea ce e posibil pentru a trage la răspundere toate persoanele care au participat la corupţie, inclusiv dl Plahotniuc", a menţionat Dereck J. Hogan.

Ambasadorul SUA este de părere că lupta împotriva corupţiei e un lucru foarte important pentru noul Guvern, pentru noul Parlament şi, desigur, pentru Preşedinţie.

"Şi noi înţelegem unde vrea să meargă acest Guvern în acest domeniu şi dacă putem lua în calcul faptul că societatea aşteaptă foarte curând rezultate pe acest domeniu, societatea internaţională, partenerii de dezvoltare, noi trebuie să oferim suportul nostru cât mai rapid posibil şi asta o să facem.

Săptămâna trecută, noi am stabilit un dialog cu preşedinta ţării, la această şedinţă a fost prezent noul şef al USAID şi noi am oferit tot suportul nostru pentru a reforma sistemul judecătoresc şi asta o să facem", a spus Dereck J. Hogan.

El a adăugat că, conform rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate, este foarte clară dorinţa poporului moldovean.

"Eu cred că trebuie să recunoaştem că fără voinţă politică nimic nu se poate face. Şi dacă sistemul judecătoresc nu face suficient progres, de exemplu, pe recuperarea banilor furaţi, dacă nu face suficient pe domeniul urmăririi penale a tuturor persoanelor corupte, eu cred că poporul va cere o schimbare foarte rapid", a declarat Dereck J. Hogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.