Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA în România demonizează iar 'baronii roșii': Revoluţia nu s-a terminat complet

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA în România continuă seria de afirmații la adresa „baronilor roșii”. Adrian Zuckerman a declarat vineri, la Oradea, cu prilejul vizitei întreprinse în zona de vest a ţării în contextul marcării a 31 de ani de la Revoluţie, că aceasta "nu s-a terminat complet", arătând că încă mai există "baroni roşii" şi corupţie, chiar dacă, anul acesta, au fost făcuţi "paşi mari" pentru eliminarea acesteia.

Citește și: Acordul cu USR-PLUS a stârnit IUREȘUL în PNL: liberalii, minoritari în propriul Guvern/SURSE .

"Ce s-a început acum 31 de ani trebuie să se termine. Pentru că Revoluţia nu s-a terminat complet. Mai există baronii roşii şi alţii care nu ar trebui să fie în parlament sau în guvern. (...) Traficul de persoane trebuie terminat şi trebuie să fie o piaţă liberă. România o să aibă un viitor de succes dacă lucrurile acestea se fac", a afirmat diplomatul SUA.

Acesta a subliniat, totodată, faptul că SUA sunt "cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta".

"America este cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta. Nici oamenii din România, nici alţii din afara României. Doi. Cel mai important este că trebuie să fie respectat statul de drept în România. Trebuie eliminată corupţia (...) şi au fost făcuţi paşi mari în această direcţie, anul acesta. Trebuie să fie legi care să încurajeze dezvoltarea economică şi colaborarea dintre cele două ţări. Dacă se fac lucrurile acestea, viitorul României este în ordine. Eu cred că nu există niciun motiv, dacă există pieţe libere în România, ca România să nu fie la acelaşi nivel ca Anglia, Franţa sau orice altă ţară din Europa de Vest", a punctat Adrian Zuckerman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.