Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la București a cerut recent accentuarea eforturilor de combatere a traficului de persoane. Ce face Orban ? Apără pedofilii

Inquam Photos/ Octav Ganea
revolutie comemorari Adrian Zackerman

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat recent că Executivul lui Ludovic Orban a făcut zid pentru a apăra pedofilii. ”Guvernul Orban este apărătorul pedofililor, violatorilor şi prădătorilor sexuali”, a declarat acesta după o decizie controversată a premierului de a contesta la CCR legislație care solicita înăsprirea pedepselor pentru agresori sexuali.

Liberalii au fost amplu atacați pe această temă deopotrivă de corpul ONG, dar și de mediul de presă. Toată lumea s-a întrebat ce a putut să îl convingă pe premierul în exercițiu să atace la CCR o lege care urmărea descurajarea consistentă a agresorilor sexuali din România. Măsura atacării acestui element de legislație la CCR este cu atât mai ciudată cu cât ar fi fost un mijloc util de combatere a fenomenului de trafic de persoane care are aproape întotdeauna o variabilă de exploatare sexuală puternică. Reamintim, în context, că Ambasadorul SUA la București a cerut recent accentuarea eforturilor de combatere a traficului de persoane, citând un raport internațional.

Alfred Simonis a mai declarat că ”Orban moare de grija tuturor acestor nenorociți! Pe care îi consideră discriminați! De asta a contestat la CCR legea votată de Parlament prin care aceste bestii ar fi putrezit în închisoare! Abominabil! Alocațiile copiilor nu le-a dublat, dar îi apără cu înverșunare pe cei care distrug vieți de copii. Pentru Orban şi gașca sa din Guvern nu contează viitorul României. Contează doar ca pedofilii să nu fie discriminați!”

Decizia bizară a premierului continuă să creeze deservicii Guvernului și partidului pe care îl conduce. Probabil că, la rândul său, președintele Klaus Iohannis s-ar dezice de o asemenea poziționare, cu atât mai mult cu cât ;eful statului și-a clădit întreg eșafodul discursului public din primul mandat pe nevoia de a combate corupția și de a întări sistemul de justiție și cel penal din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.