Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la UE afirmă că nu l-a auzit niciodată pe Trump să condiţioneze un ajutor acordat Ucrainei de anchete politice

Agerpres
Donald Trump

Ambasadorul Statelor Unite pe lângă Uniunea Europeană, Gordon Sondland, a declarat miercuri în Congres că nu l-a auzit "niciodată" pe preşedintele Donald Trump să condiţioneze un ajutor militar destinat Ucrainei de deschiderea unei investigaţii privind rivalii săi politici, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Preşedintele Trump nu mi-a spus niciodată în mod direct că ajutorul este condiţionat" de anunţarea deschiderii unei anchete, a declarat diplomatul audiat public în cadrul anchetei care ar putea duce la destituirea preşedintelui american. Dar ''a fost clar pentru toată lumea că exista o legătură'', a adăugat el.

Sondland, care a recunoscut că a împărtăşit acest ''avantaj reciproc'' ucrainenilor, a explicat că a făcut acest lucru pe baza ''propriei sale deducţii'' plecând de la principiul că ''doi plus doi fac patru''.

El a declarat de asemenea miercuri în Congres că a dat curs "ordinelor" primite de la preşedintele Donald Trump în ce priveşte Ucraina, ceea ce vine în susţinerea acuzaţiilor lansate la adresa liderului de la Casa Albă că a făcut presiuni asupra Kievului să-l ancheteze pe rivalul său politic Joe Biden.

Ambasadorul, audiat în cadrul procedurii de destituire iniţiate de democraţii din Congres împotriva preşedintelui, a afirmat că, în opinia sa, se poate vorbi de un "quid pro quo", Ucrainei oferindu-i-se o întâlnire la Casa Albă în schimbul anunţării unei anchete de corupţie care ar fi urmat să-l vizeze probabil pe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.