Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Uniunii Europene în Irak s-a îmbolnăvit din cauza apei poluate din Basra

www.romaniatv.net
râu, apă poluată

Ambasadorul Uniunii Europene în Irak s-a îmbolnăvit din cauza apei poluate din Basra, care a cauzat deja zeci de mii de spitalizări şi a generat manifestaţii violente, transmite AFP, potrivit Agerpres.

De la mijlocul lunii august, populaţia din Basra, oraş din sudul Irakului, se confruntă cu o lipsă a apei destinate consumului: cea livrată de autorităţi, poluată de apa de mare, a devenit sărată şi a provocat spitalizarea a peste 90.000 de persoane, victime ale intoxicărilor, potrivit Înaltei Comisii pentru Drepturile Omului din Irak. 

Aflat în vizită la Basra, Ramon Blecua, ambasadorul UE în Irak, s-a îmbolnăvit la rândul său, după cum a indicat chiar acesta, joi, pe Twitter.

Citește și: Japonia și Statele Unite vor ține a treia rundă de negocieri bilaterale economice la mijlocul lunii noiembrie

"M-am simţit rău în această dimineaţă şi a trebuit să anulez mai multe întâlniri. Doctorul UNICEF a stabilit că poluarea apei este cauza", a precizat el. 

"Nu aveam intenţia de a fi atât de solidar cu oamenii din Basra, dar acum cu siguranţă înţeleg cum vă simţiţi", a adăugat Blecua. 

La începutul lui septembrie, manifestaţii violente au izbucnit la Basra împotriva corupţiei conducătorilor şi caracterului vetust al serviciilor publice iar 12 manifestanţi au fost ucişi. Consulatul Iranului a fost de asemenea incendiat de manifestanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.