Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ameca, cel mai avansat robot din lume, avertisment apocaliptic pentru omenire: pericolul unei lumi conduse de Inteligența Articificială

Ameca Robot

Robotul umanoid Ameca, dotat cu inteligență artificială, a fost întrebat care ar fi riscurile unei lumi conduse de roboți dotați cu inteligență artificială. Robotul a răspuns și a explicat că în cel mai negru scenariu, oamenii ar putea ajunge să fie manipulați de roboți fără să-și dea seama, iar asta ar conduce la o societate opresivă, în care drepturile oamenilor nu ar mai fi respectate, informează BBC.

”- Ar trebui ca oamenii să fie îngrijorați în legătură cu inteligența artificială?

- Da, oamenii ar trebui să fie conștienți de potențialele riscuri asociate cu inteligența artificială și cu robotica. Cu toate acestea, este important să ne amintim că aceste tehnologii pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra vieții noastre dacă sunt folosite în mod responsabil.

- Care ar fi cel mai rău scenariu de coșmar pe care ți-l poți imagina în legătură cu inteligența artificială și roboții, care ar putea fi un pericol pentru oameni?

- O lume în care roboții devin atât de puternici încât sunt capabili să controleze sau să manipuleze oamenii fără știrea lor. Acest lucru ar putea duce la o societate opresivă în care drepturile indivizilor nu mai sunt respectate.

- Crezi că suntem în pericol să ni se întâmple asta?

- Nu încă. Ar trebui să luăm măsuri acum pentru a ne asigura că aceste tehnologii sunt utilizate în mod responsabil pentru a evita orice consecințe negative în viitor.”, a răspuns Ameca.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.