Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendamentele la legile educației: PSD, de acord cu definiția 'diversității'. Propune doar modificarea unui cuvânt

elearningindustry.com
educatie

Parlamentarii PSD sunt de acord cu actuala formulă a definiției diversității din Legile educației (Legea învățământului preuniversitar), potrivit listei de amendamente propuse, obținute de stiripesurse.ro. Având în vedere solicitarea reprezentanților cultelor cu privire la noțiunea de „diversitate” din textul legii, PSD a propus, totuși, înlocuirea unui singur cuvânt: „identitare”, în „religioase”.

Concret, PSD propune următoarea formă: „Diversitatea - respectarea și valorizarea diferitelor perspective culturale, etnice, religioase, a sensibilității și a empatiei, alături de întărirea și pozitivarea imaginii de sine individuale și colective”.

Actuala definiție a noțiunii de diversitate este prezentată, în proiectul de Lege a învățământului preuniversitar, conform următoarelor: „Diversitatea - respectarea și valorizarea diferitelor perspective culturale, etnice, identitare, a sensibilității și a empatiei, alături de întărirea și pozitivarea imaginii de sine individuale și colective”.

Sute de amendamente, dezbateri-maraton

Pe de altă parte, grupul parlamentar AUR a transmis că cere eliminarea în totalitate a acestei definiții din lege.

Reamintim că grupul Parlamentar PSD de la Camera Deputaților a depus 790 de amendamente proiectelor de legi ale educației. În aceste zile, va fi organizat un maraton al dezbaterilor parlamentare, până în data de 27 aprilie, de la ora 9:00 dimineața, până la ora 21:00  – acestea vor fi organizate inclusiv sâmbăta. USR a anunțat în jur de 200 de amendamente depuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.