Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMENINȚĂRI GRAVE Marea Britanie nu va primi acces la piaţa unică: Condițiile puse de UE

brexit

Marea Britanie nu va primi acces la piaţa unică a Uniunii Europene decât dacă Londra acceptă la rândul său libertatea de mişcare a lucrătorilor, drept care stă la temelia UE, au declarat vineri înalte oficialităţi ale UE după summitul blocului european de la Bratislava, transmite Reuters.

"Dorim să avem o relaţie foarte bună, foarte strânsă cu Marea Britanie. În acelaşi timp, nu este posibil ca aceste negocieri să ne afecteze interesele", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. "Referitor la libertatea de mişcare a lucrătorilor şi persoanelor... rămânem la această poziţie şi nu este vorba despre un joc între prim-miniştri care pleacă şi prim-miniştri care rămân, ci este vorba despre cetăţenii Europei. Deci nu văd nicio posibilitate de compromis în această chestiune particulară", a insistat Juncker.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în lotul național de gimnastică: Două sportive îl acuză pe medicul lotului de abuz sexual

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat la rândul său că negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE ar trebui să aibă loc doar după o notificare din partea Londrei (activarea articolului 50) şi ar trebui conduse în interesul celor 27 de state membre rămase în interiorul blocului comunitar, ci nu în interesul Marii Britanii. "Este cât se poate de clar că procedurile noastre, regulile noastre, descrise foarte exact în tratatele noastre, sunt pentru a ne proteja interesele, ale celor 27 de state, nu ale unei ţări care pleacă" din UE, a declarat Tusk.

Tusk a reiterat că negocierile cu Marea Britanie nu pot începe fără o notificare oficială din partea guvernului britanic. Înalta oficialitate europeană a adăugat că premierul britanic Theresa May i-a spus că negocierile privind "divorţul" Marii Britanii de UE ar putea începe în mod oficial în ianuarie sau februarie 2017.

Citește și: Rusia a blocat accesul la cele mai cunoscute site-uri porno: Ce stă în spatele deciziei

"Prim-ministrul May a fost foarte deschisă şi sinceră cu mine. Ea a declarat că este aproape imposibil să activeze articolul 50 în acest an. Dar că este destul de probabil că (britanicii) vor fi gata poate în ianuarie, poate în februarie anul viitor. Pentru amândoi a fost foarte clar că trebuie să aşteptăm pentru această activare oficială a articolului 50", a conchis Tusk citat de agerpres.ro.

Citește și: Biserica Ortodoxă e prinsă într-un nou SCANDAL: Ierarhii vor o biserică la Babele, zonă în care e interzisă ridicarea de construcții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.