Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințări cu moartea la adresa Regelui Mihai- Suveranul a fost vânat de Stalin și Hitler, de Securitate și chiar de Carlos Șacalul

basilica.ro
Regele Mihai

După 23 August 1944, Regele Mihai a fost mai mereu în pericol. Mai întâi, nemţii au bombardat Palatul Regal, iar un an mai târziu, Stalin a dat ordin ca suveranul României să fie ucis. Nici în exil, Regele Mihai nu a scăpat de ameninţări. O fotografie a sa, cu chipul găurit de gloanţe, a fost publicată, în premieră, de fostul şef al redacţiei de ştiri de la Europa Liberă. Cartea scrisă de Liviu Tofan dezvăluie că Regele Mihai era şi pe lista de execuţii a celebrului terorist Carlos Şacalul, notează tvr.ro.

Cartea scrisă de Liviu Tofan dezvăluie că Regele Mihai era şi pe lista de execuţii a celebrului terorist Carlos Şacalul.

Uniunea Sovietică a tergiversat semnarea unui armistiţiu, iar în septembrie 1944 a ocupat întreaga ţară. Rușii au jefuit și violat totul în calea lor.

Regele Mihai a intrat în grevă regală, dar, lipsit de sprijinul Marii Britanii și al Statelor Unite ale Americii, a fost obligat să accepte guvernul communist condus de Petru Groza. Un document desecretizat recent arată că Stalin dăduse ordin că Regele Mihai să fie lichidat, pe 6 Martie 1945, dacă se opune. Alegerile din 1946 au fost fraudate de comuniștii care au preluat puterea. În noiembrie 1947, Regele Mihai a plecat la nunta verilor săi, actuala Regina Elisabeta a Marii Britanii și a Prințului Philip, sperând să găsească sprijin împotriva sovietizării țării.

La întoarcerea în țară, Regele Mihai a fost șantajat cu uciderea a 1000 de tineri dacă nu abdică.

Regele Mihai I, al României: "Curchill ştia foarte bine ce este comunismului, că era era vulpoi bătran în politică, dar totuşi, ne-a cam abandonat."

Dosarul de Securitate al Regelui Mihai arată că bagajele sale au fost controlate şi inventariate la plecare şi consemnează că a fost cel mai sărac rege aflat în exil. Amenințările cu moartea au continuat, însă, ne dezvăluie Liviu Tofan, în cartea să despre Radio Europa Liberă, unde a publicat, în premieră, fotografia în care Regele Mihai are capul și inima găurite de gloanțe.

Scrisoarea de amenințare făcută publică în premieră, în volumul lui Liviu Tofan, a fost trimisă Regelui Mihai la locuința din Versoix, Elveția. Și o copie, la Radio Europa Liberă. Tot de aici aflăm că au existat mai multe organizații legionare, reale sau construite de Securitate, în afara țării, care trimiteau regelui aflat în exil scrisori de amenințare cu moartea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.