Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi date de poliţişti, după ce zeci de oamenii s-au înghesuit să cumpere produse la un târg din satul Meri, judeţul Prahova

axanews.ro
amenzi amenda politia

Poliţiştii şi jandarmii au descins, duminică, într-un târg din satul Meri, judeţul Prahova, după ce pe Facebook au apărut imagini în care se vede cum oamenii stau la cozi, fără a respecta distanţa între ei şi cum îşi lasă copiii la locul de joacă amenajat în zonă. Patru comercianţi au fost amendaţi, iar autorităţile locale au primit avertisment pentru că nu au luat nicio măsură, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

În imaginile filmate duminică în satul Meri, comuna prahoveană Drăgăneşti, postate pe Facebook şi însoţite de comentariul ”mai ţine careva cont de vreo regulă?” se vede cum numeroşi copii se joacă în spaţiul amenajat la marginea unui târg şi cum oameni stau la rând, înghesuiţi, petru a cumpăra produse de la comercianţii care au amenajat grătare şi tonete.

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini din care reiese faptul că într-o zonă din comuna Drăgăneşti, judeţul Prahova se află mai multe persoane care nu respectă regulile de distanţare socială şi prevederile legale instituite în perioada stării de alertă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova s-a autosesizat, în zonă fiind direcţionate mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale persoanelor juridice pentru încălcarea prevederilor legii nr.12/1990. Totodată, unitatea administrativ teritorială  a comunei a fost sancţionată contravenţional pentru nerespectarea prevederilor legii nr.55/2020”, a anunţat IPJ Prahova duminică după-amiază.

Reprezentanţi ai instituţiei au declarat pentru News.ro că patru comercianţi au primit amenzi de câte 500 de lei, în timp de administraţia locală a fost sancţionată contravenţional cu avertisment.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Totodată, părinţii copiilor care se aflau în spaţiul de joaca au fost sfătuiţi să părăsească zona şi să respecte măsurile de protecţie pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COv-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.