Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de 50.000 de lei în Vrancea în doar şase zile pentru nerespectarea autoizolării în Vrancea

facebook.com
izolare coronavirus

Cinci persoane din Vrancea au fost amendate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea cu câte 10.000 de lei fiecare, după ce poliţiştii au constatat că acestea nu au respectat măsura izolării la domiciliu, a informat Instituţia Prefectului judeţului Vrancea, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, 31 de persoane despre care existau sesizări că nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu au fost verificate în perioada 10 -16 martie.

"În perioada 10 - 16 martie, la nivelul IPJ Vrancea au fost înregistrate 20 de sesizări privind nerespectarea condiţiilor de izolare la domiciliu, fiind verificate 31 de persoane despre care existau date că nu respectă această măsură. În perioada 06 - 17 martie au fost înaintate cinci procese verbale de verificare către DSP Vrancea, în vederea aplicării măsurilor legale", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Lidia Braşoveanu.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

În aceiaşi perioadă, IPJ Vrancea a primit peste 100 de sesizări privind persoane care ar fi sosit în Vrancea din alte ţări, dar aproape jumătate dintre acestea nu s-au confirmat.

"În perioada 10-17 martie, la nivelul IPJ Vrancea au fost înregistrate 108 sesizări privind persoane care au sosit de pe teritoriul altor ţări, din care 57 s-au confirmat, în sensul în care persoanele reveniseră de pe teritoriul altor state, dar aveau completate formularele specifice la intrarea în ţară, nefiind necesară impunerea măsurii de autoizolare la acel moment. Vizavi de 51 de apeluri, poliţiştii au stabilit faptul că acestea nu se confirmă. Persoanele vizate nu părăsiseră teritoriul României", a precizat poliţia.

În judeţul Vrancea, miercuri, se aflau în carantină un număr de 38 de persoane, iar alte 510 persoane se aflau în izolare la domiciliu. În judeţ au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus, ambele la persoane care au revenit din Italia. Unul dintre bărbaţi a fost trimis la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar celălalt bărbat, asimptomatic, a rămas în carantină instituţionalizată, sub supravegherea medicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.