Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de 66.500 de lei aplicate de ITM angajatorilor din domeniul construcţiilor pentru munca nedeclarată

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, în urma controalelor efectuate s-au aplicat amenzi în valoare de 66.500 lei şi s-au dispus 60 măsuri de intrare în legalitate.

"Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă au depistat în această perioadă o persoană care muncea fără forme legale de angajare ca muncitor necalificat, la reabilitarea unei clădiri în municipiul Motru. Angajatorul, cu sediul social în judeţul Mehedinţi, a fost sancţionat cu suma de 20.000 lei", se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, inspectorii de muncă au efectuat, între 3-7 octombrie, un număr de 25 controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 104.500 lei şi dispuse 86 măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

"Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective principale, combaterea muncii nedeclarate şi subdeclarate, precum şi respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă de către toţi angajatorii", a declarat, citat în comunicatul de presă, inspectorul-şef al ITM Gorj, George Octavian Romanescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.