Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 360.000 de lei în urma unor nereguli constatate de Protecţia Consumatorilor în magazinele Lidl

Lidl
magazin Lidl

Amenzi de peste 360.000 de lei şi produse în valoare totală de peste 18.000 de lei oprite definitiv sau temporar de la comercializare este bilanţul sancţiunilor şi măsurilor complementare luate de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Alba în urma controalelor efectuate la cele 7 puncte de lucru din judeţ ale operatorului economic Lidl Discount SRL, potrivit Agerpres.

De asemenea, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 3 puncte de lucru, potrivit unui comunicat publicat marţi, pe pagina de Facebook, a CJPC Alba.

"Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba (CJPC Alba) a desfăşurat o serie de acţiuni de verificare a modului în care este respectată legislaţia specifică în vigoare la toate cele 7 puncte de lucru din judeţul Alba ale operatorului economic Lidl Discount SRL, ca urmare a unei ample campanii de verificare desfăşurată la nivel naţional. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Alba au aplicat următoarele sancţiuni şi măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 3 puncte de lucru; 19 amenzi contravenţionale în valoare de peste 360.000 lei; 2 avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a unor produse dovedite a fi neconforme în valoare de peste 13.000 lei; oprirea temporară de la comercializare a unor produse care prezentau abateri de la legislaţia în vigoare până la remedierea deficienţelor constatate, în valoare de aproximativ 5.000 lei", se arată în comunicat.

Printre cele mai frecvente abateri constatate se numără, potrivit sursei citate, comercializarea unor produse alimentare cu diferenţe de gramaj faţă de cel înscris pe eticheta produselor sau pe ambalaj, produse alimentare care pot afecta viaţa şi sănătatea consumatorilor: legume/fructe depreciate, produse congelate cu acumulări de gheaţă peste marja permisă sau agregate frigorifice cu depuneri masive de gheaţă şi reziduuri neigienizate.

De asemenea, au fost găsite rastele şi tăvi necurăţate, cu urme de resturi alimentare şi arsură, ustensile uzate, necurăţate şi coşuri de cumpărături neigienizate.

Nerespectarea ofertelor promoţionale şi un comportament neadecvat în relaţia cu consumatorii au fost alte constatări făcute de către inspectori.

"Nu tolerăm nici un fel de deficienţă, aşa cum consumatorii ştiu deja. Supraveghem prestarea serviciilor şi comercializarea de produse alimentare către consumatori permanent, pentru a ne asigura că operatorii economici le respectă drepturile şi, implicit, legea", a spus, potrivit comunicatului, Emil Nistor, comisar şef adjunct CJPC Alba.

Acesta a adăugat că acţiunile de verificare în acest domeniu de activitate vor continua şi în următoarea perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.