Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi USTURĂTOARE aplicate de ISU pe Litoral

observator.ro

Inspectorii ISU "Dobrogea" al judeţului Constanţa au verificat în perioada 13 iunie-31 august 980 de obiective de turism, alimentaţie publică şi agrement de pe litoral cu privire la respectarea normelor de prevenţie şi protecţie împotriva incendiilor, fiind aplicate amenzi de 920.1000 lei.

Citeşte şi: Liderul PRU pune tunurile pe Dragnea: Legături cu serviciile rusești de spionaj

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ISU Constanţa, preluat de agrepres.ro, în perioada menţionată, pe litoral au fost detaşate şi colective mixte cu inspectorii de prevenire din ţară.

"Astfel, au fost verificate 980 obiective de turism, alimentaţie publică şi agrement, inclusiv la unităţi de alimentaţie publică cu aflux mare de persoane pe timpul nopţii (cluburi, baruri, discoteci), în urma cărora au fost aplicate 3.744 de sancţiuni contravenţionale (2.932 de avertismente şi 812 amenzi în cuantum de 920.100 lei)", se mai precizează în comunicat.

Citeşte şi: Reevaluări la PSD. Liste comune și alianțe de dragul guvernării. Rolul partidelor mici în joc

De menţionat este faptul că, pe lângă controalele tematice planificate, s-au executat şi controale inopinate, pe timpul zilei sau pe timpul nopţii, în perioadele de week-end sau sărbători legale.

Principalele deficienţe identificate în teren au constat în: neîntocmirea/neactualizarea documentelor privind apărarea împotriva incendiilor la nivelul operatorilor economici; exploatarea instalaţiilor tehnice cu defecţiuni sau improvizaţii; nedotarea cu mijloace tehnice de primă intervenţie sau neverificarea acestora; nerespectarea reglementărilor tehnice şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice etc.

Citeşte şi: Mână de ajutor nesperată pentru Tobă. Acuzații GRAVE la adresa șefei DNA

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii ISU Constanţa au asigurat şi instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menţionată, s-au realizat 647 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc, mai menţionează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.