Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America a avut cea mai numeroasă delegație prezentă la Sankt-Petersburg, în pofida dificultăților existente în relațiile bilaterale

sua rusia

Mediul de afaceri american a trimis la Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg (PMEF-2021) cea mai numeroasă dintre delegațiile străine, în pofida dificultăților existente în relațiile bilaterale. Politica se schimbă odată cu politicienii, iar un mediu de afaceri se construiește în ani, a explicat prim-vicepremierul rus, Andrei Belousov, citat de publicația RBK.

Cea mai numeroasă dintre delegațiile străine participante la PMEF, ce își desfășoară lucrările în orașul de pe Neva, Sankt-Petersburg, până la 5 iunie, este cea americană, a declarat Andrei Belousov, precizând că, prin tradiție, SUA sunt cel mai bine reprezentate la forum. ”Am impresia că, cu cât retorica este mai intransigentă și sancțiunile mai năprasnice, cu atât vin mai mulți oameni. Se pare că este un fel de regulă la noi – să mergi, de curiozitate, să vezi cum se descurcă aici”, a spus Belousov.

Potrivit spuselor sale, pe fondul retoricii intransigente și a dificilelor relații bilaterale politice dintre Moscova și Washington, între companiile din Rusia și Statele Unite se stabilesc contacte de încredere.

”Mediul de afaceri este cu adevărat neliniștit, ca factorul politic să nu strice aceste relații. Pentru că politica se schimbă odată cu politicienii, în timp ce relațiile de business se construiesc în ani. Mai ales în condițiile în care există o mare incertitudine, când apar noi țări pe arena mondială, când piețele se schimbă”, a apreciat vicepremierul.

Belousov a adăugat că țara parteneră a forumului este, anul acesta, Qatarul, de unde a venit o delegație consistentă, de peste 200 de oameni. Este deja o tradiție ca din China și din Germania să vină peste 100 de participanți. ”Din Marea Britanie, din Franța, din Italia vine, de asemenea, multă lume. Vin multe companii. Pe partea de afaceri – peste 1200 de companii”, a detaliat vicepremierul rus.

«Forumul promite să fie interesant prin simplul fapt că, după mult timp, multă lume se va aduna să stea de vorbă. La Davos nu s-a reușit, ceea ce înseamnă că, acum, toți vin aici. Există o idee comună a forumului: brandul ”Din nou împreună”. Dar acest ”Din nou împreună” este împărțit în câteva grupuri. Unul legat de unificare în condițiile lumii post-covid, ale economiei post-covid, ale civilizației post-covid. Altul va avea legătură cu dezvoltarea tehnologiilor. Va mai fi unul legat de problemele sociale, de dezvoltarea omului, a capitalului uman. Și, fără îndoială, va fi unul axat pe realizarea obiectivelor naționale ale Rusiei, pentru că aceasta este agenda noastră internă, trecerea la o agendă pe termen lung, de la problemele curente înapoi la o viziune strategică și la rezolvarea problemelor pe termen lung, care exercită asupra vieții noastre o influență mai sistemică. Firește, va exista un program cultural, ca întotdeauna», a arătat vicepremierul.

Vineri, la sesiunea plenară a Forumului va participa președintele Rusiei, Vladimir Putin. Printre participanții la PMEF-2021 se numără șeful companiei petroliere franceze Total, Patrick Pouyanne, președintele concernului german Siemens Energy AG, Christian Bruch, directorul companiei germane de petrol și gaze Wintershall, Dea Mario Mehren, președintele Huawei Eurasia, Zhou Daniel.

”Modelul de desfășurare a Forumului s-a schimbat considerabil: o parte dintre oameni se va afla offline, în săli, la ședințe plenare, iar altă parte va asista în regim de videoconferință”, a explicat Belousov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.