Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America anunţă că are iniţiativa în problemele de sănătate globală deşi a lipsit de la conferinţa OMS

oms

Statele Unite nu au participat la întrunirea liderilor mondiali cu privire la criza pandemiei de coronavirus, organizată vineri prin teleconferinţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), însă misiunea americană la Geneva a anunţat că Washingtonul va continua să conducă iniţiativele legate de problemele de sănătate globală, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Liderii mondiali şi-au luat vineri angajamentul să accelereze producţia de vaccinuri, teste şi medicamente împotriva COVID-19 şi să le distribuie peste tot în lume, însă Statele Unite nu au participat la conferinţa video de lansare a iniţiativei OMS.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae denunţă o mare EROARE în gestionarea pandemiei: 'S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere'

SUA au oprit finanţarea OMS, organism criticat de preşedintele Donald Trump pentru lentoarea şi lipsa de reacţie de la începutul crizei noului coronavirus şi pentru faptul că "gravitează în jurul Chinei". SUA au fost cel mai important contributor financiar pentru OMS.

"Pauza în finanţarea americană a OMS nu ne limitează şi nici nu ne redefineşte angajamentul pentru o puternică şi eficientă implicare internaţională", a declarat un purtător de cuvânt al OMS, citat de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.