Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America merge pe urmele României: prețurile măștilor, umflate de șase ori

Twitter
coronavirus SUA

Măştile medicale au ajuns să coste, în America, şi 6 dolari bucata, scrie WallStreetJournal, de peste șase ori peste prețul normal, potrivit Mediafax.

America depinde de un sistem global de distribuţie a materialelor medicale, sistem care în acest moment, nu mai funcţionează la parametri normali. WallStreetJournal explică faptul că 85% din materialele medicale la nivel global se produc în China. Departamentul de Sănătate al Americii a declarat în luna martie că ar putea susţine doar 1% din materialele medicale necesare pentru un an de epidemie.

De asemenea, China este un producător major al fibrei din măştile medicale N95, ce filtrează praful şi microbii. Şi America produce însă în acelaşi timp, este şi unul dintre cei mai mari importatori. Aşa a ajuns America să investească 110 milioane de dolari până în acest moment, în măşti medicale.

Din cele 20 de milioane de măşti de protecţie comandate de Guvernul american, cel puţin 80% au fost luate de la vânzători care nu au au mai avut contracte cu Guvernul înainte iar dacă au mai avut, au fost pe sume foarte mici. În aceste condiţii, este simplu de înţeles de ce există un deficit atât de mare de măşti medicale şi de ce personalul medical este expus virusului fără a avea disponibil măsuri minime de protecţie.

Guvernul american a investit până acum 110 milioane de dolari în măşti medicale.

Vezi si: Cum s-a retras Titus Corlățean de la șefia Senatului: Vă anunț că n-am decedat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.