Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americani declanșează un război economic TOTAL împotriva companiilor chineze. Proiect ZDROBITOR pregătit: 'Trebuie să primească pedeapsa cu moartea'

ceomagazine.co.kr
razboi sua china

Un grup bipartizan de congresmeni a depus miercuri proiecte care prevăd vânzarea de cipuri sau alte componente americane către Huawei Technologies, ZTE şi alte companii chineze de telecomunicaţii care încalcă sancţiunile sau legile referitoare la controlul exporturilor, transmite Reuters, relatează News.ro.

Mai mulţi congresmeni republicani şi democraţi au depus acest proiect, care prevede ca preşedintele să interzică exporturile de componente americane cătee orice companie chineză care nu respectă sancţiunile sau legile referitoare la controlul exporturilor.

Proiectul se referă în mod direct la ZTE şi la Huawei, ambele fiind privite cu suspiciune de Statele Unite din cauza temerilor că echipamentele lor pot fi folosite pentru spionarea americanilor. Ambele companii au fost acuzate şi că nu respectă sancţiunile americane împotriva Iranului.

Citește și: Guvernul reacționează, după ce s-a închis complexul de la Rovinari: situația în energie este CRITICĂ

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume.

“Huawei este practic o unitate de colectare de informaţii a Partidului Comunist Chinez, al cărei fondator a fost inginer în Armata de Eliberare a Poporului. Dacă companii chineze de telecomunicaţii cum este Huawei încalcă sancţiunile sau legile noastre de control al exporturilor, trebuie să primească pedeapsa cu moartea, care va fi asigurată de acest ordin”, a scris senatorul republican Tom Cotton întru-un comunicat.

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a negat în această săptămână că această companie este folosită de guvern pentru spionaj.

Citește și: ALERTĂ Teldrum a dat în judecată CJ Teleorman, după ce a dat înapoi statului Insula Belina

În luna decembrie, Canada a reţinut-o pe fiica lui Ren, Meng Wanzhou, care este directorul general al Huawei, la solicitatea autorităţilor americane care investighează folosirea sistemului bancar internaţional pentru a evita sancţiunile americane împotriva Iranului.

ZTE a acceptat anul trecut să plătească o amendă de 1 miliard de dolari Statelor Unite, pentru că a încălcat embargoul american împotriva Iranului. În cadrul acordului, Statele Unite au ridicat o interdicţie care împiedica, din aprilie, compania să cumpere componente americane necesare la fabricarea de smartphone-uri şi alte dispozitive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.