Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii și aliații pregătesc Planul B. Cum va fi eliminat Kim Jong-un în cazul unui potențial conflict

The Independent
Kim Jong-un

A fost elaborat sub numele de OPLAN 5015 si ar prevede existenta unei unitati a fortelor special sud-coreene care, in cazul izbucnirii unui razboi, se poate infiltra in Coreea de Nord pentru a-l asasina pe liderul de la Phenian.

LIDL, implicant într-un SCANDAL fără margini! Ce acuzații i se aduc gigantului

Planul, sustine The Telegraph, a fost realizat in colaborare cu serviciile secrete americane cu scopul de a stopa conflictul intr-un stadiu incipient, in cazul unui atac din partea nord-coreenilor si a inceperii unui razboi conventional.

Pe langa cotidianul britanic, publicatia de analiza a securitatii militare National Interest a publicat o prezentare detaliata a lui OPLAN 5015, unde se mai precizeaza ca  vor fi identificate mai mult de 1.000 de tinte primare in Coreea de Nord care sa fie eliminate de catre rachete, inclusiv depozitele de arme nucleare si instalatiile de lansare a rachetelor.

In aceasta saptamana presedintele sud-coreean Moon Jae In a fost informat de inalti oficiali ai Ministerului Apararii in legatura cu revizuirea sistemului de aparare al tarii, iar armata, publica ziarul  Chosun Ilbo, trebuie sa „treaca rapid la o postura ofensiva in cazul in care Coreea de Nord pregateste o provocare de traversare a liniei (Zona Deimilitarizata) sau un atac intr-o regiune”.

Desi conform planului elaborat de catre SUA si Seul, cele doua tari ar miza pe superioritatea „coplesitoare” a fortelor lor navale si aeriene concentrate in bazele din Coreea de Sud si din Japonia, ar dura saptamani pana cand sud-coreenii ar primi intariri din partea Statelor Unite, inclusiv blindate grele.

plan 720x363 Planul asasinarii lui Kim Jong un

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.