Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii îi iau peste picior pe ruși după ce aceștia au anunțat că au ucis un lider ISIS

statul islamic

Revendicarea de către Moscova a uciderii în Siria a unuia dintre liderii grupării Stat Islamic (SI), Abu Muhammad al-Adnani, este o 'glumă', a declarat miercuri un oficial american din domeniul apărării, relatează AFP.

Atacul aerian care l-a vizat pe Al-Adnani, a cărui moarte a fost anunţată de gruparea jihadistă, a fost lansat de o dronă americană Predator, a afirmat un alt responsabil american.

Citește și: Antonia a renunțat la inhibiții și a pozat goală, însărcinată în luna a șasea / FOTO

'Este o glumă. Ar fi amuzant, dacă facem abstracţie de campania pe care o duc ruşii în Siria', a declarat oficialul american pentru AFP în legătură cu revendicarea de către Moscova a morţii liderului jihadist.

Totodată, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că administraţia Obama nu are nicio dovadă care să sugereze faptul că Rusia a fost implicată în uciderea liderului SI, Abu Muhammad al-Adnani.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

Moscova a afirmat miercuri că l-a ucis pe Al-Adnani într-o lovitură aeriană lansată de un bombardier rus Su-34 în apropiere de Oum Hoch, în regiunea Alep (nordul Siriei), în care au fost ucişi 40 de combatanţi ai SI.

Însă, potrivit unui oficial american, lovitura ca l-a vizat pe Al-Adnani a fost lansată de o dronă americană Predator, care a tras o rachetă Hellfire asupra unei maşini în care se presupune că s-ar fi aflat purtătorul de cuvânt al Stat Islamic.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

Lovitura a avut loc în apropiere de Al-Bab, tot în provincia Alep, şi a fost lansată de forţele speciale americane care lucrează cu CIA, a precizat sursa citată.

Pentagonul nu a confirmat oficial moartea lui Al-Adnani, anunţată chiar de către gruparea jihadistă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum sunt afectate plantele de schimbările de mediu: Au ajuns să consume mai puțină apă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.