Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii intervin ferm în mega-scandalul de corupție din Ucraina: semnal pentru oamenii lui Zelenski

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Acuzațiile de corupție care au dus la o serie de concedieri în rândul autorităților ucrainene în ultimele zile nu vizează miliardele de dolari din asistența militară și umanitară oferită de Statele Unite. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a anunțat acest lucru marți, informează The New York Times.

„Administrația Biden nu este conștientă de niciun abuz cu ajutorul SUA", a declarat Price într-o conferință de presă.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că administrația ia extrem de în serios și responsabil asigurarea unei supravegheri adecvate a tuturor formelor de asistență pe care Statele Unite le oferă Ucrainei beligerante.

În același timp, Price a recunoscut că distrugerile cauzate de invazie au făcut dificilă urmărirea armelor, precum și asistența economică și umanitară pe care Washingtonul a trimis-o.

„Există provocări legate de mediul în care partenerii noștri ucraineni se află în mijlocul unui atac sever din partea Federației Ruse, dar totuși luăm în serios acest angajament și avem posibilitatea de a lua măsuri pentru a asigura o astfel de raportare", a spus Price.

El a amintit că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a militat, inclusiv pe o platformă anticorupție, care a primit un sprijin semnificativ din partea societății ucrainene.

Price a declarat că Statele Unite "salută acțiunile rapide și decisive ale lui Zelenski", eforturile semnificative de combatere a corupției și de tragere la răspundere a oficialilor dacă "nu își îndeplinesc obligațiile care le revin".

El a subliniat, de asemenea, că Statele Unite vor sprijini Ucraina în ceea ce privește punerea în aplicare a unor reforme anticorupție importante.

În ultimele zile în Ucraina au existat mai multe demiteri importante. În special, adjunctul șefului Biroului Președintelui, Kyrylo Timoșenko, a demisionat.

Pozițiile au fost pierdute și de șefii a cinci administrații militare regionale și vicepreședintele fracțiunii prezidențiale din parlament Pavlo Khalimon, viceministru al Ministerului Infrastructurii al Ministerului Pentru Comunități și Dezvoltarea Teritoriilor din Ucraina, Ivan Lukeria, prins cu mită viceministrul comunităților, teritoriilor și dezvoltării infrastructurii, Vasyl Lozynsky, și viceministrul apărării  Viaceslav Shapovalov pe fondul unui scandal legat de frauda cu achiziționarea de alimente pentru forțele armate ale Ucrainei.

În plus, procurorul general Andrei Kostin a semnat un ordin de demitere a procurorului general adjunct Oleksiy Symonenko din funcția administrativă de bunăvoie, care a intrat într-un scandal din cauza unei vacanțe în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.