Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amnesty International, preocupată de respectarea libertăţii de expresie în Tunisia

saymawaleh.com
amnesty international

Amnesty International a condamnat luni procesele intentate în Tunisia împotriva a 40 de internauţi în ultimii doi ani pentru simple critici ale acestora la adresa autorităţilor, solicitând autorităţilor de la Tunis să nu mai atace libertatea de expresie în baza unor legi ''depăşite'', relatează AFP potrivit Agerpres.

Într-un raport detaliat, organizaţie internaţională indică faptul că cel puţin 40 de bloggeri, animatori de pagini de Facebook foarte urmărite, militanţi politici sau apărători ai drepturilor omului au fost ţinta unor proceduri penale între 2018 şi 2020 în Tunisia.

''Este extrem de îngrijorător faptul că bloggeri şi militanţi sunt vizaţi de urmăriri penale, în baza unor legi care datează de pe vremea represiunii în Tunisia, la zece ani după revoluţie, pentru simpla publicare a opiniilor lor pe Facebook'' , indică organizaţia internaţională pentru apărarea drepturilor omului.


Potrivit Amnesty, dacă ''aceste cazuri nu au condus la o pedeapsă cu închisoarea, citaţiile pentru interogatorii, rechizitoriile şi procesele propriu-zise pentru acuzaţii pasibile de pedepse cu închisoarea constituie hărţuire şi intimidare a persoanelor care îşi exprimă opinii critice''.

Aceste procese ''ameninţă progresele realizate până acum în domeniul drepturilor omului în Tunisia, unde dreptul la libertatea de expresie este o valoare câştigată cu greu de revoluţie'', menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.