Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amnistie în Myanmar: Junta militară va elibera peste 7.000 de prizonieri

Min Aung Hlaing, liderul juntei militare din Myanmar / sursa: amazonaws.com
Min Aung Hlaing, liderul juntei militare din Myanmar

Junta care a preluat puterea în Myanmar în urmă cu doi ani a anunțat că va elibera peste 7.000 de prizonieri în cadrul unei amnistii.

Guvernul militar din Myanmar va elibera 7.012 prizonieri în cadrul unei amnistii pentru a marca ziua independenței țării, a anunțat miercuri postul public de televiziune MRTV. În timpul unui discurs, șeful juntei a lăudat unele țări pentru sprijinul acordat țării sale.

„Vreau să mulțumesc unor țări și organizații internaționale și regionale și unor persoane care au cooperat pozitiv cu noi... în mijlocul tuturor presiunilor, criticilor și atacurilor. Colaborăm îndeaproape cu țările vecine, precum China, India, Thailanda, Laos și Bangladesh. Vom lucra împreună pentru stabilitatea și dezvoltarea frontierelor", a declarat generalul-maior Min Aung Hlaing într-un discurs care a marcat cea de-a 75-a zi a independenței Myanmarului.

Țara din sud-estul Asiei se confruntă cu izolare internațională și cu sancțiuni de când armata a preluat puterea de la un guvern ales în mod democratic, condus de laureatul premiului Nobel Aung Sang Suu Kyi, în urmă cu aproape doi ani.

De obicei, autoritățile eliberează prizonieri pentru a marca ziua în care Myanmar și-a declarat independența față de regimul britanic.

MRTV a anunțat că ultima amnistie nu îi va include pe cei condamnați pentru crimă și viol, pentru acuzații legate de explozibili, asociere ilegală, arme, droguri, gestionarea dezastrelor naturale și corupție. Nu este clar dacă vor fi eliberați deținuți politici, care ocupă numeroase locuri în închisoare de la preluarea puterii de către militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.