'Justice leaks' | Judecătorii propuşi pentru suspendare sunt 'salvați' provizoriu de CJUE: dosarul o să fie repus pe rol

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 26-05-2021 15:38
Actualizat: 26-05-2021 16:46

Consiliul Superior a Magistraturii - Secția pentru Judecători în materie disciplinară a decis să repună pe rol cauza judecătorilor despre care STIRIPESURSE.RO a scris pentru 9 iunie. CSM a motivat decizia, după ultima comunicare a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

„Repune cauza pe rol în vederea dezbaterii în contradictoriu a excepţiei nulităţii absolute a cercetării disciplinare prin prisma efectelor Hotărârii Marii Camere a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pronunţată la data de 18.05.2021, astfel cum a fost invocată prin notele scrise depuse de pârâţi la data de 25.05.2021. Dispune comunicarea către Inspecţia Judiciară a notelor scrise menţionate. Fixează termen de judecată la data de 9.06.2021, ora 11,00, cu citarea părţilor. Cu drept de recurs odată cu fondul”, se arată în decizie.

Este vorba despre decizia cu privire la suspendarea unor judecători cercetaţi disciplinar pentru derapajele de pe un grup de Facebook.

Inspecţia Judiciară solicită Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcţie a unor judecători, pe perioada cercetării disciplinare. Ancheta disciplinară a fost iniţiată ca urmare a publicării de către STIRIPESURSE.RO a serialului "Justice leaks", cu imagini de pe grupul de Facebook "Forumul Magistraţilor" şi de pe un grup de Whatsapp al unei asociaţii profesionale a procurorilor.

Vizaţi de cererea de suspendare din funcţie sunt judecătorii

  • Dragoş Călin, preşedintele Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, de la Curtea de Apel Bucureşti,
  • Laurenţiu Grecu, de la Tribunalul Mehendinţi
  • Alina Gioroceanu, de la Tribunalul Olt.

Judecătorii vizaţi de cererea de suspendare apar în imaginile publicate de STIRIPESURSE.RO purtând conversaţii cu un caracter politic, atacând şi jignind colegi magistraţi. Erau atacaţi, printre alţii, Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, iar ministrul Stelian Ion era lăudat.

JUSTICE LEAKS, episodul 1

JUSTICE LEAKS, episodul 2

JUSTICE LEAKS, episodul 3

JUSTICE LEAKS, episodul 4 .