Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JUSTICE LEAKS, episodul 2 | Când procurorii doresc moartea adversarilor şi visează la percheziţii noaptea

sindojus-sp.com
justitie pistol

STIRIPESURSE.RO a publicat zilele trecute zeci de mesaje de pe grupul de Facebook "Forumul Magistraţilor". Judecători şi procurori dezbăteau, fără inhibiţii şi fără limitările impuse de propriul statut, deciziile politice, conduita CSM şi chiar activitatea altor magistraţi. Aceste dezvăluiri au dat curaj şi altor magistraţi să scoată la lumină derapajele unor colegi, astfel că "JUSTICE LEAKS" are toate şansele să se transforme într-un serial.

Mesajele pe care le publicăm astăzi sunt de pe grupul de Whatsapp al unei asociaţii profesionale a procurorilor. Ele fac parte dintr-un pachet mult mai amplu, care urmează să fie publicat zilele următoare. Deocamdată, am ales să le anonimizăm, scopul nefiind acela de a lovi în câteva personaje în mod nefericit ajunse în magistratură, ci de a demasca un mod de gândire, un fel de a acţiona care nu are ce să caute în lumea justiţiei, de a trage un semnal de alarmă faţă de potenţialul nociv din unele zone care se luptă să pună mâna pe putere.

În prima imagine se poate citi un schimb de mesaje între trei procurori cunoscuţi, supăraţi că au ajuns în atenţia Inspecţiei Judiciare. Dincolo de mesaje de mobilizare de genul "murim cu ei de gât", un procuror afirmă că se vor efectua percheziţii la Inspecţia Judiciară, în timpul nopţii. În mod normal, percheziţiile în timpul nopţii sunt interzise, cu excepţia infracțiunii flagrante sau când percheziția urmează să se efectueze într-un local deschis publicului la acea oră. Discuţia venea în contextul scandalului Caracal, unde procurorul de caz a stat toată noaptea în faţa casei lui Dincă, fără să procedeze la percheziţie.

content-image

Următoarele două imagini conţin mesaje în care procurori DNA îşi exprimau nemulţumirea faţă de Codruţ Olaru, reprezentantul procurorilor PÎCCJ, DNA şi DIICOT în Consiliul Superior al Magistraturii. Olaru este singurul procuror care "sparge" uneori unanimitatea din Secţia pentru procurori a CSM. Acesta nu a fost un adversar al funcţionării SIIJ, ceea ce i-a deranjat pe procurorii activişti, care doreau ca membrii CSM să se comporte ca nişte reprezentanţi sindicali.

content-image

content-image

Dezbaterile între procurorii vizaţi de Inspecţia Judiciară continuă cu acuzaţii referitoare la repartizarea aleatorie. Ulterior, în contextul unor replici referitoare la desfiinţarea SIIJ, unul dintre procurori vorbeşte despre moartea judecătorului Lucian Netejoru, inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare, afirmând că obezitatea scade speranţa de viaţă. Constatând că nu pot aştepta totuşi ca Netejoru să moară, procurorii îşi exprimă speranţa ca până în februarie SIIJ să fie desfiinţată, astfel încât Lucian Netejoru să fie arestat de structurile care vor prelua competenţa de anchetare a magistraţilor. Pe rând, procurorii afirmă că arestarea lui Netejoru ar fi ca un cadou pe ei. Una dintre participantele la discuţie afirmă chiar că va solicita despăgubiri de la şeful IJ, pentru a-şi lua "pantofi de la Miu Miu", iar un alt procurori vrea să-şi achite ratele cu banii judecătorului Netejoru.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.